Fethiye’de sezona “merhaba”

Yarımada Gazetesi 05/05/2017 - 10:47:59 Bu haber 757 kere okundu
Fethiye’de sezona “merhaba”

1. Fethiye Ölüdeniz Bahar Buluşması Fethiye Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları ii birliğiyle gerçekleştirildi. “Sezona merhaba” etkinliği dünyaca ünlü Ölüdeniz plajında başladı. Paraşüt akrobasi ve THK tarafından paramator gösterilerini turistler ilgiyle izledi. Pazar gününe kadar sürecek etkinlikler animasyon gruplarının gösterileri,  paraşüt akrobasi ve mehter takımı konseriyle devam edecek.

Fethiye protokolü ve turizmcilerin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda Fethiye Belediye Bandosu’nun Ölüdeniz sahilinde marşlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.  Programda ilk konuşmayı Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal yaptı. Uysal, Fethiye Belediyesi’nin bu tür etkinliklerinin büyük fayda sağladığının altını çizerek, “EMİTT fuarında Fethiye Belediyesi çatısı altında toplandık. Büyük yankı uyandırdık ve şuan o fuarın semeresini görmeye başladık. Yerli turist konusunda bize büyük destek sağladı. Turizmcilerimizin elinde olmayan sebeplerden dolayı yaşanan sıkıntılar, geçen seneye göre bu yıl biraz daha az gözüküyor” diye konuştu.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ise, birlik ve beraberlik içerisinde 2017 sezonunun hayırlı olmasını diledi. Teleferik projesinden bahseden Arıcan, Fethiye’ye büyük kazanç getireceğini belirterek, Fethiye’de turizmin 12 aya yayılması gerektiğinin altını çizdi.

“Geleneksel hale getireceğiz”

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay ise, bu organizasyona destek veren STK’ları tek tek okuyarak teşekkür etti. Bu etkinliğin neden başladığını katılımcılara anlatan Atay, STK’ların önerilerini her koşulda ciddiye aldıklarını ifade ederek, “Ölüdeniz Hava Oyunları biliyorsunuz sezon sonunda yapılıyor. Bu sefer sezon başında bir etkinlik yapalım diye düşünüldü. Sezona merhaba etkinliği yapmaya karar verdik. Bu buluşma her sene devam ederek, inşallah geleneksel hale gelecek” dedi. Konuşmaların ardından Ölüdeniz Kooperatifinin ikramları katılımcılara dağıtıldı.

Haber Merkezi

 

Yorum