Fethiye 1 yılda 177 bin 850 litre bitkisel atık yağ topladı

Yarımada Gazetesi 13/04/2017 - 10:38:59 Bu haber 1428 kere okundu
 Fethiye 1 yılda 177 bin 850 litre bitkisel atık yağ topladı

Fethiye Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri turizm sezon öncesi atık yağların toplanma çalışmasına hız kazandırdı. 2016 yılında 177 bin 850 litre bitkisel atık yağ toplayan Fethiye Belediyesi’nin 2017’deki hedefi 200 bin litre.

2016 yılında toplanan 177 bin 850 litre bitkisel atık yağ ile 180 milyon litre suyun kirlenmesinin önüne geçildi. Büyük bir özveriyle bu sezon da çalışmalarını sürdüren Belediye Çevre ekipleri sadece atık yağların toplanması değil konuyla ilgili bilgilendirme çalışması da yapıyor. 

Bu sezon kontrollerin daha sıkı olacağını söyleyen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mahmut Bayrakdar, bitkisel atık yağların geri kazanımının çok önemli olduğunu vurgulayarak,  yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının korunması için atık yağlarımızı lavabo, çöp, toprak vb. yerlere dökmeyip biriktirme konusunda uyardı.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü birim yetkilileri restoran, lokanta, yemekhane, kafe gibi özellikle kızartma vb. gıda pişiren işyerlerinin kızartma yağlarının kullanım ömürlerini tamamlayıp tamamlamadıklarını, yağ kalite kontrol cihazı ile kontrol ettiler.  Aynı zamanda atık yağ sözleşmelerinin olup olmadığına ve en son ne kadar bitkisel atık yağın resmi şekilde verildiğini ve teslim edilen her yağ için UATF (Ulusal Atık Taşıma Formları) alınıp alınmadığı konusunda sıkı bir denetim gerçekleştirdiler.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri aynı zamanda zeytinyağı, ayçiçeği yağı, soya yağı, mısırözü yağı ve fındık yağları bitkisel kökenli olması ve 3 seferden fazla kullanıldıktan sonra gıda sektöründe kesinlikle kullanılmaması, aksi durumda sağlığımızın tehdit altında olduğu konusunda vatandaşlara bilgilendirme çalışması yaptılar.

Haber Merkezi 

Yorum