Festivalde dün: Minikler sahnede!

Yarımada Gazetesi 25/05/2017 - 12:03:52 Bu haber 642 kere okundu
Festivalde dün: Minikler sahnede!

Bodrum Belediyesi’nin ve Kültür Turizm Bakanlığı’nın destekleri ile “Bodrum Dans Kulübü” tarafından düzenlenen Uluslararası Bodrum Dans Festivali dün çocuk gösterileri ile start aldı.

Minik dansçılar Bodrum Kalesi’nde saat 20.00’de başlayan seremoninin ardından sırayla sundukları 24 dans gösterisi ile izleyenleri ve ailelerini adeta büyüledi. Rengârenk kostümleri, farklı dans türlerinden sundukları büyüleyici koreografileri ve hepsinden önemlisi dansa olan tutkuları ile kendilerini izleyen binlerce kişiye görsel bir şölen sundu.

Toplam beş gün sürecek festivalin programında ilk iki gün 14 yaş altı 499 minik dansçıdan, 48 dans gösterisi, sonraki 3 günde ise 15 yaş üstü 244 Türk ve yabancı dansçıdan 32 dans gösterisi, Türkiye’deki 124 tescilli dans kulübünün 996 lisanslı sporcusu ile iki gün sürecek Salsa ve Sportif Latin Dansları yarışmaları, Bodrum sokaklarında uzunluğu bir kilometreyi geçen kostümlü kortej yürüyüşü ve After Partilerden oluşan pek çok etkinlik yer alıyor.

1,5 milyon Euro katkı hedefleniyor

Geçen yıl 1171 dansçının katıldığı festivale bu yıl 1739 dansçı katılıyor. Katılım sayısındaki %48’lik bu artış ve beş gün süresince Bodrum’da konaklayan dansçı ve beraberinde gelen dansçı yakınları ile ülke turizmine yaklaşık 1,5 milyon Euro katkı sağlanması hedefleniyor.

Haber Merkezi

Yorum