Emniyet mensuplarına temel yaşam desteği eğitimi

Yarımada Gazetesi 22/12/2017 - 09:01:43 Bu haber 462 kere okundu
Emniyet mensuplarına temel yaşam desteği eğitimi

Bodrum Emniyet Müdürlüğü personeline yönelik eğitimde, polis memurları öğrendiklerini cansız manken üzerinde uyguladı

 Emniyet Müdürlüğü personeline yönelik gündelik yaşamda fayda sağlaması amacıyla "Temel Yaşam Desteği Eğitimi" düzenlendi.

İlçedeki bir alışveriş merkezinin toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime, İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları katıldı.

Eğitmenliğini Ada Güzel'in yaptığı eğitimde, insan anatomisi, dolaşım ve solunum sistemleri anlatıldı.

İlk yardım gerektirecek bir durumda olay yeri güvenliğinin alınmasının öneminin vurgulandığı eğitimde, bilinç, solunum kontrolü ile suni teneffüs ve kalp masajının nasıl yapılacağı anlatılırken, ayrıca 112 acil servise haber verilmesi gerektiği anlatıldı ve sunumun ardından uygulamaya geçildi.

Cansız manken üzerinde anlatılanlar uygulandıktan sonra bazı polis memurları ilk yardımda bulunulacak ve ilk yardımı uygulayacak kişiler rolünde öğrendiklerini gösterdi.

Eğitim hakkında gazetecilere açıklama yapan Ada Güzel, "Dönem dönem başımıza talihsiz kazalar gelebiliyor. Bu kazalarda ölüm riskinin oluşmaması için 6 dakikalık süremiz var. Acil servis ekipleri gelene kadar o aralığı korumak istiyoruz." dedi.

Zaman zaman trafik kazalarında sağlık ekiplerinden önce polis ekiplerinin kaza yerine ulaştığını belirten Güzel, bu nedenle bu eğitim programının organize edildiğini söyledi.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüeğitimilk yardımMuğlapolistemel yaşam desteği

Muhabir Osman URAS

 

Yorum