Eğitim ve Araştırma Hastanesi 29 Ekim'de açılıyor

Yarımada Gazetesi 17/10/2017 - 09:26:40 Bu haber 777 kere okundu
Eğitim ve Araştırma Hastanesi 29 Ekim'de açılıyor

AK Parti İl Başkanı Mete:  "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Cumhuriyetimizin önemli olan bir gününde 29 Ekim'de resmi olarak açılacak"

 AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü olan 29 Ekim'de açılacağını bildirdi.

Mete, parti binasında gündeme ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla ve ilçelerinde vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyledi. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde son eklikliklerin tamamlandığını, 19 Ekim’de doğalgaz bağlantılarının yapılacağını belirten Mete, "Ne zaman açılacağı bir kaç kez gündeme gelen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Cumhuriyetimizin önemli olan bir günü olan 29 Ekim’de resmi olarak açılacak. Eski bina ise semt polikliniği olarak hizmet verilecek." dedi. 

Mete, sağlık alanında 25 Ekim’de Muğla'ya 44 pratisyen hekimin ataması yapılarak, il merkezi ve ilçelerde görevlendirileceğini kaydetti.

- Sit tartışması 

Kadem Mete, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ'ın TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki sit alanlarıyla ilgili çıkmayan ve hata görüşülmeyen kanunun durdurulması için açıklama yaptığını da dile getirerek, iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından bölgede gerçekleştirilen Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projeleri ile ilgili geniş çaplı bir sunumun çarşamba günü ilk olarak Bodrum’da yapılacağını belirten Mete, "Burada katılımcı bir yaklaşımla bölge milletvekilleri başta olmak üzere STK’lar, belediye başkanları, il ve ilçe başkanlarının da yer aldığı bilgilendirme toplantısı düzenlenecek." dedi.

Mete, bu toplantıda Muğla’nın eski ve yeni sit katogorileri durumlarını gösteren sit paftalarının katılımcılara görsel olarak dağıtılacağını dile getirerek, iddiaların aksine doğal sit alanlarında herhangi bir iptalin söz konusu olmadığını, aksine daha korumacı bir yaklaşımla koruma alanlarının arttığını söyledi.

- Okullara güvenlik görevlisi 

Kadem Mete, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen Toplum Yararına Programlar kapsamında kamu kurumlarında yeni istihdam olanakları yaratıldığını belirterek, bu kapsamda Muğla lise ve dengi okullarda, 75 güvenlik görevlisi istihdam edileceğini bildirdib 

AK Parti'deki kongre süreci hakkında da bilgi veren Mete, 30 büyük ilde kongre sürecinin geçici bir süreliğine durdurulduğunu, 51 ilde ise kongrelerin devam etiğini, 22 ile Genel Merkez tarafından atama yapıldığını kaydetti. 

 

Yorum