Dünyanın yaşayan en ünlü piyanistleri arasında gösterilen Pallottini Gümüşlük’te

Yarımada Gazetesi 21/08/2017 - 08:57:50 Bu haber 3500 kere okundu
Dünyanın yaşayan en ünlü piyanistleri arasında gösterilen Pallottini Gümüşlük’te

14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, tarihi taşocağında ünlü piyanistleri konuk etmeye devam ediyor. DenizBank ana sponsorluğunda sürdürülen festivalde sahne alan birbirinden değerli piyanistler, 4 Eylül tarihine kadar izleyici karşısında olacak. 2500 yıllık tarihe sahip antik taş ocağında bu defa İtalyan piyano virtüözü Romano Pallottini, Bosch’un etkinlik sponsorluğunda bir resital verecek. Klasik müzikseverlerin ilgiyle beklediği konser 22 Ağustos Salı akşamı saat 21:15’te başlayacak.

 

Dünyanın yaşayan en ünlü piyanistleri arasında gösteriliyor

İtalyan piyanist Romano Pallottini yıldızların altında gerçekleşecek gecede Mozart, Fauré, Chopin ve Mussorsky’nin eserlerine yer verecek. İtalyan basınının ‘dünyanın yaşayan en ünlü piyanistlerinden biri’ olarak öne çıkardığı, özellikle memleketi İtalya’da ve yaşadığı yer Fransa’da çok sevilen Pallottini, çok parlak bir eğitim dönemi ve ödüllerle başlayan müzik kariyeriyle dünyanın en aranan konser piyanistlerinden biri haline geldi.


Sanatçı, solist olarak sayısız resital verdi; İtalya’daki orkestra ve oda orkestralarıyla performanslar sergiledi. Bunların arasında Milano, Bologna, Roma, Napoli, Pesaro ile “Orchestra Filarmonica Marchigiana” gibileri sayılabilir. Paris’te Fransız Radyosunda yayınlanan France Musique’te, Salle Gaveau ve Opéra Garnier’de yer aldı; Vincennes Şatosunda, Rennes’de (Orchestre de Bretagne ile), Brest’teki Le Quartz salonunda, Saint-Riquier Festivalinde, Opera of Quimper’de, La charité sur Loire Piyano Festivalinde, Palais des arts de Vannes’de, Mulhouse’da “Nuits catalanes de Perpignan” ile Nancy’deki Lorraine Festivalinde ve Archévéché of Narbonne gibi mekan ve şehirlerde performans sergiledi. Pallottini, ayrıca Belçika’daki Wallonie Festivalinde; Romanya’da; Tahran Operasıyla; Hollanda’da Groningen Concertgebouw’da; Kuveyt’te; Viyana’da Bösendorfer Salonunda ve Çin’in Suzhou kentinde izleyici ile buluştu.

 

Seçkin bir repertuarla sahneye çıkacak

Romano Pallottini, antik taş ocağındaki programına Wolfang Amadeus Mozart’ın, üç bölümden oluşan “Sonata K 330” adlı eseriyle başlayacak. Sanatçı bu eserin ardından Gabriel Fauré’nin, “Barcarolle in a minor op.26” adlı yapıtını ve Frederic Chopin’in, “Nocturne op 55 no.2” adlı eserini seslendirecek. Pallottini, programın ikinci yarısında Modest Mussorsky’nin on bölümden oluşan “Pictures at an exhibition” adlı eseriyle izleyici karşında olacak.

 

Masterclassların yanı sıra aranan bir jüri üyesi
Liszt'in müziğinin ayrılmaz bir parçası olarak Roma'da Parco della Musica'da birçok konser veren Pallottini, Paris Ulusal Opera ve Balesinin piyanistliğini de sürdürüyor. Romano Pallottini ayrıca Paris CNSMD – Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse, Saint-Maur CNR - Conservatoire National de Région, Pole93, Musicalp (Tignes) Festivali ve yaz akademisinde ve uluslararası masterclasslarda piyano eğitmenliği yapmakta. Sanatçı, uluslararası piyano yarışmalarında (Barselona'daki Maria Canals, Brest, Yamaha) ve ulusal yarışmalarda, Lyon ve Paris'in CNSMD'sinin sınavları için de jüri üyesi olarak düzenli olarak davet edilmekte olup konserler ve masterclasslar için Çin ile 3 yıllık bir sözleşme imzaladı.

 

Festivalin sponsorları:
14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin ana sponsoru DenizBank. Kumda ve Suda konserlerinin sponsorluğunu Uludağ Premium üstlenirken, etkinlik ve eğitim sponsorluğunu üstlenen Bosch, Gümüşlük Festival Akademisi konserlerine destek veriyor. Liba Laboratuarları A.Ş., etkinlik sponsoru olarak festivalin açılış ve kapanış konserlerine katkı sağlıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi, festivalin kurumsal sponsorları arasında yer alırken; THY, festivalin resmi ulaşım sponsorluğunu; Arion Resort Hotel konaklama sponsorluğunu; Çağdaş Holding, festival merkezi sponsorluğunu ve Piernet ise sosyal medya sponsorluğunu üstleniyor. Ayrıca Julius Meinl Coffee, Mas Matbaa, Off Gümüşlük ve Soğan Sarmısak, festivalin servis sponsorları arasında yer alıyor.

 

Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30’da başlayacaktır.

Biletler, Festival Merkezi, Gümüşlük sahili (iletişim: 0 537 577 85 07 – 0 252 394 41 61) ve Biletix'den temin edilebilir.

www.gumuslukfestival.org

info@gumuslukfestival.org

www.facebook.com/gumuslukfest

 

14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 2017 Programı

 

26 Temmuz – Gilles Apap – Keman & Myriam Lafargue – Akordeon (Fransa) – Taş Ocağı

28 Temmuz – GFA Keman Konseri – Toprak Ev

29 Temmuz – Dilbağ Tokay – Viyolonsel & Eren Levendoğlu – Piyano (Türkiye) – Taş Ocağı

31 Temmuz – Viyolonsel GFA Konseri – Toprak Ev

1 Ağustos – Tord Gustavsen (Norveç) – Festival merkezi, sahil

4 Ağustos – Begoa Ensemble (Türkiye) – Taş Ocağı

8 Ağustos – Emin Fındıkoğlu Quartet – Festival merkezi, sahil

10 Ağustos – Alp Ersönmez ‘Yazısız’ feat Erik Truffaz – Eklisia

15 – 19 Ağustos – 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması – Toprak Ev

18 Ağustos – Ilya Itin – Piyano (Rusya) – Taş Ocağı

20 Ağustos – GFA Piyano Konseri – Toprak Ev

22 Ağustos – Romano Pallottini – Piyano (İtalya) – Taş Ocağı

24 Ağustos – Mauricio Vallina – Piyano (Küba) – Taş Ocağı

25 Ağustos – GFA Piyano Konseri – Toprak Ev

26 Ağustos – Erdem Sökmen & Hasan Meten – Gitar Duo (Türkiye) – Toprak Ev

27 Ağustos – Egberto Gismonti – Gitar (Brezilya) Toprak Ev

28 Ağustos – Ebgerto Gismonti – Piyano (Brezilya) Taş Ocağı

30 Ağustos – Derek Gripper – Gitar (Güney Afrika) Toprak Ev

31 Ağustos – GFA Flüt Konseri – Toprak Ev

01 Eylül – Bülent Evcil (Türkiye) & Raffaele Trevisani (İtalya) – Flüt Duo & Paola Girardi – Piyano (İtalya) – Taş Ocağı

04 Eylül – Gülsin Onay – Piyano (Türkiye) – Taş Ocağı

Yorum