Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü KUTLANDI

Yarımada Gazetesi 22/03/2018 - 08:06:29 Bu haber 415 kere okundu
Dünya Down Sendromu  Farkındalık Günü KUTLANDI

Fethiye ilçesinde öğrenciler, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla ses sanatçılarının söylediği şarkılarla eğlendi. 
 
Fethiye Evi Gönülleri tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla kordon boyunda etkinlik düzenlendi.
 
İlçedeki özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören öğrencilerle gönüllüleri buluşturan etkinlikte, Down sendromlu öğrenciler, Fethiye Belediyesi sanatçıları Adem Kazan ile Mustafa Selçukoğlu'nun söylediği yöresel ve hareketli türkülerle gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.
 
Öğrencilerin velileri de cep telefonlarıyla çocuklarının mutlu anlarını kaydetti. Etkinliğin sonunda Down sendromlu öğrenciler ile gönüllüler pasta kesti.
 
Fethiye Evi Gönülleri öncüsü Nesrin Saatcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl gönüllüler olarak 21 Mart'ta farkındalık yaratmak adına etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
 
Gönüllüler olarak engelliler için farklı etkinlikler yaptıklarını Down sendromluların kendileri için özel olduğunu ifade eden Saatcı, "Sosyal medyadan etkinliğimizi duyuruyoruz. Herhangi bir destekçi de istemiyoruz. Sadece duyarlı, farkındalığı yaşamak isteyenler buraya gelsin istiyoruz." dedi.
 
Down sendromluların hayatta sevgiden başka hiçbir şey beklemeyen melekler olduğunu dile getiren Saatcı, Onlara verilen değer karşısında küçücük bir gülümsemeleri ve sarılmalarının paha biçilemez olduğunu kaydetti. 
 

Yorum