DİBEKLİHAN KÜLTÜR VE SANAT KÖYÜ GELENEKSEL TASARIM GÜNLERİ ETKİNLİĞİ BAŞLIYOR…

Yarımada Gazetesi 16/12/2022 - 08:33:52 Bu haber 1247 kere okundu
DİBEKLİHAN KÜLTÜR VE SANAT KÖYÜ GELENEKSEL TASARIM GÜNLERİ ETKİNLİĞİ BAŞLIYOR…

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde her yeni yıl öncesi yapılan “Tasarım Günleri” etkinliği yine Dibeklihan Dostlarıyla buluşuyor.

17 Aralık Cumartesi ve 18 Aralık Pazar günü 11:00 – 18:00 saatleri arasında Orhan Kemal Meydanı’nda gerçekleşecek olan etkinliğe farklı alanlardan tasarımcıların tasarım ürünleriyle bir çok katılımcı yer alacak. Tasarımcıların birbirinden özgün çalışmalarının sergileneceği ve satışa sunulacağı etkinlikte el emeğine verilen değer ön planda tutulurken ziyaretçilerinde keyifli günler geçirmesi hedefleniyor. İki gün sürecek olan etkinlikte; birbirinden güzel tasarımlarıyla seramik sanatçılarının yanı sıra 11 kişilik çini grubunun eserleri, mine işçiliği olan aksesuarlar, Anadolu kültürünü yansıtan ürünler, deri aksesuar, çanta ve takılar, el işçiliği kağıt rölyef eserler, su kabağından elişçiliği olan aydınlatmalar gibi bir tasarım ürün yer alacak. Muğlu Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğrencileri’nin de yar alacağı tasarım günleri kapsamında 17 Aralık 2022 Cumartesi günü saat 14:00’da Arka Bahçe Kafe’de Sanatçı Erman Okay ile “Ni-hao” Söyleşisi ve peşi sıra Nil Yenigün Akbatur’la kemen dinletisi etkinlikleri de bulunuyor. 18 Aralık 2022 Pazar günü ise 14:00 ile 16:00 saatleri arasında yine Nil Yenigün Akbatur ile keman dinletisi devam edecek. Dibeklihan’da bulunan tasarım dükkanları, Dibek Bakkal, Etnografya Müzesi ve iki ayrı galeride bulunan Dibeklihan Koleksiyon Sergileri ile Arka Bahçe Kafe birimi kış aylarında da hizmet vermeye devam ediyor.

Sıcak şarap ve birbirinden güzel lezzetleri de bulabileceğiniz Dibeklihan Tasarım Günleri, tüm kültür ve sanat dostlarını bekliyor.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü yeni yılda sizlere sağlık, huzur ve mutluluklar diler.

 

 

Yorum