DİBEKLİHAN KÜLTÜR VE SANAT KÖYÜ ETKİNLİKLERİNE DEVAM EDİYOR…

Yarımada Gazetesi 05/09/2022 - 09:31:58 Bu haber 3658 kere okundu
DİBEKLİHAN KÜLTÜR VE SANAT KÖYÜ ETKİNLİKLERİNE DEVAM EDİYOR…

Dibeklihan Orhan Kemal Meydanı’nda 6 Eylül 2022 Salı günü saat 21:00’da Dr. Ufuk Yaltıraklı ile bir felsefe söyleşisi gerçekleşecek. “Felsefe Penceresinden Sezgi ve Zaman” konusuna yer verilecek söyleşinin moderatörü ise Kadıköy Kültür Sanat Derneği Başkanı ve Program Yapımcısı Nesibe Müsevitoğlu olacak.

Dr. Ufuk Yaltıraklı’nın Çalışma alanları ise: Metafizik, Ontoloji, Etik, Siyaset Felsefesi Fenomenoloji, Hermeneutik.

 

Özgeçmiş:
İstanbul Üniversitesi'nde felsefe, sosyoloji ve psikoloji öğreniminin ardından "Freie Universität Berlin"de doktora seminerlerine katılıp, tezini İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde verdikten sonra Berlin'e dönerek iki üniversitede (Freie Universität Berlin - Humboldt Universität zu Berlin) yıllarca dersler verdi. "Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg"de beş sene öğretim üyesi olarak çalıştı.
Berlin'in saygın psikoterapi enstitülerinden biri olan "Institut für systemische Impulse und Ausbildung"da psikoterapi eğitimi aldı. Almanya sistemik terapistler çatı örgütü olan "Systemische Gesellschaft (SG)"dan da psikoterapist olarak çalışma sertifikasını alarak
"Sistemik çift ve birey terapisti ve danışmanı" olarak çalışma hakkına sahip oldu.
Ayrıca "Berlin Felsefe Akşamları" olarak tanınan etkinliği onaltı senedir sürdürmektedir.
Berlin Felsefe Akşamları'nın adeta bir gurup terapisine dönüşmesi birçok izleyiciyi kendine çekmekte ve olumlu eleştiriler almaktadır.

 

 

Yorum