DENİZİN KIZLARI SÜPER LİG YOLUNDA

Yarımada Gazetesi 03/04/2018 - 09:03:18 Bu haber 917 kere okundu
DENİZİN KIZLARI SÜPER LİG YOLUNDA

Bodrum’un Hentbol sahalarındaki yıldızı Yalıkavakspor Kulübü, süper lig yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kadınlar Birinci Lig’inde Bodrum’u başarıyla temsil eden Denizin Kızları, Elazığ Fırat Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda güçlü rakibi Elazığ Sosyal Yardımlaşma Kulübü ile karşılaştı.

İlk yarısı çok çekişmeli geçen maçta ilk beş dakika 3-3’lük skorla geçilirken, oyun üstünlüğünü ele geçiren ev sahibi takım, ilk yarıyı 12 -10 önde tamamlayarak, soyunma odasına galip olarak giden taraf oldu.

Maçın ikinci yarısında ilk yarıyı telafi edercesine maça asılan Yalıkavakspor, rakibine ikinci yarıda göz açtırmadı. İkinci yarının ilk 20 dakikasında kalede devleşen Berna Cindoruk, rakip takıma gol fırsatı tanımadı. İlk 20 dakikada 1 gol atabilen Elazığ Sosyal Yardımlaşma Kulübü’ne arka arkaya gollerini sıralayan, Denizin Kızları, maçın son düdüğünde maçı 15-28 kazanarak süper lig yolunda önemli bir adım daha atmış oldu.

Maç sırasında iki önemli oyuncusu Buse ve Gamze’nin sakatlanarak hastaneye kaldırılmasına rağmen maçı kazandıklarını belirten kulüp başkanı Mehmet Esen, ligin son 4 haftasında oynayacakları her maçın çok önemli olduğunu belirtti. Özellikle Bodrum’da oynanan maçlara tüm Bodrumluları kendilerine destek olmak için Binnaz Karakaya Spor Salonu’na davet ettiklerini belirten Esen, süper lig yolunda herkesin desteğine ihtiyaçları olduğunu da sözlerine ekledi.

THF Kadınlar 1. Lig 24. Hafta maçları kapsamında 8 Nisan Günü saat 14.00’de kendi evinde Balıkesir temsilcisi Bandırmaspor ile karşılaşacak olan Yalıkavakspor Henbol Takımı, Bodrum’un desteğini bekliyor.

 

 

 

Yorum