Deniz üzerinde lükste sınır tanımayan turizmci

Yarımada Gazetesi 03/05/2017 - 11:02:15 Bu haber 645 kere okundu
Deniz üzerinde lükste sınır tanımayan turizmci

22 ülkede geniş acente ağıyla gulet turizmindeki en etkili firmalardan olan Guletbookers 2017 turizm sezonunda da dünyaca ünlü isimleri Bodrum koylarında ağırlamaya hazırlanıyor.

Guletbookers'ın sahibi Fatih Öztarakçı, Türkiye ve Dünya gündeminde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen 2017 yılı sezonundan tüm ekibiyle birlikte umutlu ve hazır olduklarını belirterek, bu yaz da dünyaca ünlü isimleri Bodrum'da ağırlayacaklarını söyledi. Hobisini işe dönüştüren sayılı turizmcilerden biri olan Öztarakçı, Bodrum’un yat işletmeciliği sektöründe dünyadaki sayılı destinasyonlardan biri olduğunu belirterek, “Bizim ülkemizdeki misafirperverliği, yemeklerindeki tadı ve turkuaz rengi denizini kolay kolay başka yerde göremezsiniz” dedi.

Deniz tutkusu üniversite projesiyle birleşti

Guletbookers.com’un bir üniversite projesiyle başladığını belirten Fatih Öztarakçı sözlerine şöyle devam etti;

Guletbookers bir üniversite projesi, deniz tutkunu bir Turizm öğrencisinin, karadaki lüksü denizde yaşatmak için geliştirdiği bir proje, hem de bunu Türkiye’ye spesyal olan guletlerle. Piyasadaki var olan açığı iyi değerlendirip teknoloji gücümüzü kullanarak, kişiye özel seçeneklerle çeşitlendirip alternatif ve farklı bir konsept olarak pazarladığımız bir ürün modeli. Yapmış olduğumuz uzun vadeli pazarlama faaliyetleriyle kısa zamanda çok ciddi kitlelere ulaşarak, son 10 yılda sektörün en iyi oyuncuları arasında yerimiz aldık. Marka değerimiz, bilinirliliğimiz istikrarlı bir şekilde arttı. Şu an 3 kıtada yüzlerde seyahat acentesi, tur operatörü, broker ile iş birlikteliğimiz var ve her yıl yeni firmalardan iş birlikteliği teklifleri alıyoruz. Yapmış olduğumuz yeni teknoloji yatırımları ile online satış ağımızı güçlendirdik, şu an 8 farklı dilde hizmet veren satış sitelerimiz var uzun vadede bu sayıyı 14 e çıkarmayı hedefliyoruz.%100 Türk sermayeli bir şirket olarak küresel lüks turizm pazarından talep edilmek çok gurur verici”.

Ünlü isimler Bodrum’da nasıl ağırlanıyor?

Bodrum koylarını gezdirdikleri tüm isimleri Bodrum’un tarihi ve kültürünü tanıtarak eşsiz mavilikteki koylarda eşsiz bir tatil yaşattıklarını belirten Tarakçı; “Her getirdiğimiz misafire Bodrum için hazırladığımız, içeriğinde Bodrum tarihi zenginliklerini, koylarını, mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerleri, yöresel yemekleri, konsepti, gece hayatını, mutlaka gidilmesi gereken yerleri anlatan özel hazırladığımız yazılar var. Gastronomi ağırlıklı organizasyonlarımızda müşterilerimize Bodrum yemekleri tattırıyoruz, keşkek, lokum pilavı su böreği bunlardan birkaçı. Organizasyonu biten misafirlerimize ülkelerine dönmeden bodrum mandalina lokumu hediye ediyoruz.” dedi.

“Luxury Life Style Awards”

Guletbookers.com’un 2014 yılında özel bir ödüle de layık gösterildiğini söyleyen Tarakçı ödül hakkında şunları söyledi: “2014” Luxury Life Style Awards” ulusal marka kategorisinde Türkiye den yatçılık sektöründe tek aday gösterilerek Londra’da ülkemizi ve Bodrum’u gururla temsil ettik.2017 de Turkish Enterprise Awards’ta  yatçılık sektöründe Türkiye’den  yine adayız.”

Bodrum’u çok beğeniyorlar

Bodrum’a tatile getirdikleri tüm isimlerin Bodrum’a aşık olduğunu dile getiren Öztarakçı ağırladıkları ünlülerin hepsinin Doğu ve Batı Akdeniz çanağında yer alan diğer rakip ülkeleri mutlaka görmüş ve o bölgelerde yat kiralamış kişiler olduğunu belirterek, bu servisi kendilerinin hizmetleriyle kıyaslama imkânları olduğunu belirtti. Öztarakçı, “Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir ürün, bu kadar iyi bir hizmetle bu fiyatlara pazarlanmıyor. Dolayısıyla bizim müşterimiz verdiği paranın karşılığı olan hizmeti sonuna kadar alıyor. Bağımlılık yapan bir hizmet sunuyoruz. Gelen mutlaka bir kez daha geliyor. 8 yıldır aynı guleti kiralayan müşterimiz var.” dedi.

Prensler, prensesler, dünyaca ünlü isimler

Dünya’nın bir çok ülkesinden bir çok ünlü isimi Bodrum’a getirdiklerini söyleyen Fatih Öztarakçı, yaptıkları işin yoğun ve yorucu olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Aslında bizim işimiz çok zor. Çünkü hizmet verdiğimiz her müşteri, o tekneyi alacak güce sahip. Dolayısıyla verilen ücretin ve alınan hizmetin doğru orantılı olması gerekiyor. Yani; müşterilerimizin neredeyse hepsi ya özel uçağıyla geliyor yada first class uçuyor .Havalimanlarında anlaşmalı olduğumuz yine first class hizmet veren çözüm ortaklarımız var , misafiri kendi diliyle karşılayan özel eğitimli ekibimiz var ,  alanda  elinde çiçekle bekleyen birisini görürseniz biliniz ki mutlaka Guletbookers temsilcisidir.. Misafir aracına geçtiği anda, kendisi için özel hazırlanan içeceği (şampanya, şarap, kahve vb ) hazır bir şekilde onu beklemekte. Valizleri için ise ayrı bir araç tahsis ediyoruz. Arap müşterimizin eşyaları için bazen kamyon bile tahsis ettiğimiz oluyor. Bizim için asıl iş bundan sonra başlıyor. Çünkü artık karada değilsiniz ve ipler tamamı ile müşterinin elinde. Müşterinin kendini özel hissettirecek, ruhunu okşayacak tüm detaylar tarafımızdan en ince ayrıntısına kadar düşünülmekte. Teknede kaldığı süre boyunca, kendi isteği doğrultusunda  yiyeceği her öğün yemeği, yanında içeceği içkisi, dinleyeceği müziği, aktiviteleri , varsa çocukları için bakıcısı vb detaylar hep tarafımızdan sağlanıyor. Ayrıca kendisi 7/24 bize ulaşabilsin diye özel hatlı telefon tahsis edip, yaşanabilecek her türlü olumsuzluk ortadan kaldırılmaya çalışılmakta”.

"Zor başarılır, imkânsız zaman alır"

“Her yeni müşteri, her yeni bir detay demek.  "Zor başarılır, imkânsız zaman alır" ilkesinden yola çıkarak en iyiyi yapmayı hedefliyoruz.” Diyen Fatih Öztarakçı, müşterilerden gelen ilginç talepleri ve verdikleri bazı hizmetleri ise şu şöyle anlattı: “Şirketimizin misafirlere tatilleri süresince oluşabilecek taleplerini gerçekleştirmek için Concierge departmanımız var. Olağandışı taleplerle karşılaşıyoruz.3 saat yolu arabayla gitmek istemeyen müşterimize deniz uçağı tahsis ediyor, helikopterle Efes’e tur düzenliyoruz. Biz Doğu Akdeniz çanağında yer alan üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkeyiz, aynı çanakta yer alan Yunanistan, Hırvatistan, İtalya ve Batı Akdeniz çanağında yer alan Fransa, İspanya, Monaco gibi rekabet ettiğimiz ülkeler var. Saymış olduğum ülkelerin hepsi Avrupa birliği üyesi ve bizlere oranla çok fazla artıları var. Biz firma olarak bu Lüks yat turizmi pazarından Türkiye’nin ve Bodrum’un aldığı payı artırmak için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Buradaki en büyük avantajımız Bodrum’un Lüks turizm pazarında kendini kanıtlamış bir marka şehir olması, bunun bize çok artıları var, pazarlamada neredeyse hiç sıkıntı yaşamıyoruz. Belirtmiş olduğum müşteri kitlesi Batı Akdeniz çanağında yani Fransa, Hırvatistan, İtalya dolaylarında hizmet almış ya da almakta. Lüks turist diye tabir ettiğimiz turistler, dünya üzerinde hareket halinde olan tüm turistlerin para harcamaları, uluslararası turist para dolaşımının %25 ine denk geliyor. Bizim de ülke olarak buradaki asıl amacımız; varolan pastadak i pazar payımızı almak ve bunu büyütmek. Türkiye inanılmaz doğal zenginliği ve çeşitliği olan bir ülke. Doğu Akdeniz çanağında yer alan Bodrum’un da, Batı Akdeniz çanağındaki ülkelere kıyasla coğrafi özellikleri daha fazla. Bunun yanında güneşli gün sayımız da onlara göre daha çok. Bu sebeple, müşterileri bu bölgeye çekip, en iyi ürün ve fiyat garantisiyle hizmetin en iyisini sunmayı amaçlıyoruz”.

Aday gösterildi

Gelen müşterilerine sundukların hizmetin karşılığını her seferinde geri aldıklarını belirten Öztarakçı; “Bu hizmetlerin sonucunda da müşteri bir sonraki seyehatinde yine bizi tercih ediyor, hatta teknesinden ayrılmadan bir sonraki senenin rezervayonunu yaptırıp, öyle ülkesine dönüyor. Özetleyecek olursak; biz aslında güleryüzü, önümüzü iliklemeyi, Hürmeti, ilk intibayı, hijyeni satıyoruz. Bu emeklerimizin karşılığında geçtiğimiz yıl Uluslararası areneda "Dünya Lüks Yaşam Oskarları" ödülüne Türkiye'den turizm dalında tek aday gösterildik. Bu bizim için büyük gurur kaynağı.” dedi.

2017’de Arap ve İsrail pazarında artış var

2017 sezon hazırlıklarının da tüm hızıyla sürdüğünü belirten Öztarakçı sözlerini şöyle sonlandırdı;

“2016 yılı ülke genelinde beklentilerimizin altında gerçekleşti fakat biz ülkemizin taşıdığı potansiyele güveniyor ve bu güvenden güç alarak çalışmalarımıza hiç durmaksızın devam ediyoruz.
Amerika, Avustralya, Almanya, Fransa, İngiltere pazarlarında yaşanan çift haneli rakamlardaki düşüşlerin yanında Arap ve İsrail pazarlarında gözle görünen ciddi talep artışları ve Türkiye’ye gelmek isteyen fakat hala karar vermemiş olan çok fazla müşteri var. Son dakika taleplerinin geçen yıla oranla daha yoğun olacağını ve yılsonu itibariyle geçen sezonun rakamlarına ulaşacağımızı düşünüyoruz.”
 

Haber Merkezi 

Yorum