CUMHURİYET BAYRAMI TURGUTREİS’TE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

Yarımada Gazetesi 31/10/2018 - 08:12:54 Bu haber 680 kere okundu
   CUMHURİYET BAYRAMI TURGUTREİS’TE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

Turgutreis Halkın Meclisi tarafından organize edilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları halkın büyük katılımıyla tam bir şölene dönüştü.  Öğrencilerin şiir ve oratoryolarından sonra  başlayan müzik programıyla halk, bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

   Saat 19.00’da Akçaalan ve Karabağ Mahallesi’nden  yürüyüşe geçen  Fener Alayı, Turgutreis’teki Atatürk Meydanı’nda bir araya geldi. Binlerce Turgutreislinin beklediği meydanda  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kutlama programı başladı.

  Nilgün Özarar ve Alaaddin Beken’in sunuculuğunu yaptığı programda Ulusal yarışmalarda ödül kazanan öğrenciler Suat Aydin ve Fatma Ezel Gülbaş, Cumhuriyet’i anlatan şiirler okudular.  Talya Özçelik tarafından okunan Andımız’ı halk büyük bir coşkuyla tekrarladı.

   Sunucu Nilgün Özarar, Nazım Hikmet’in ‘’Mehmetçik’’ isimli şiirini okudu. Şiirin devamında Alaaddin Beken ‘’ Asker Eyledim’’ türküsünü söyledi.

   Lise öğrencilerinin  ‘’Cumhuriyete Giden Yol’’ adlı oratoryosu izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Seyircilerin gözyaşları içinde izlediği oratoryoyu hazırlayan Alaaddin Beken, öğrencilerin gösterisine marşlar ve Çanakkale Türküsü’yle devam etti.  Hoş Gelişler Ola marşına halk büyük bir coşkuyla eşlik etti.  Daha sonra  Murathan Sevimli adlı öğrencinin ‘’Biz Atatürk Gençleriyiz’’ marşını söylemesiyle meydandaki kutlamanın ilk bölümü sonuçlandı. 

   Programın finaline İstanbul’dan davet edilen Anadolu Rock grubu ‘’Tuzlu Fıstık’’ ‘ın konseri damga vurdu. Atatürk Meydanı’nı hınca hınç dolduran halk, rock grubunun şarkılarına eşlik etti.  Programı hazırlayıp sunan Alaaddin Beken de  rock grubuna 3 şarkıda solist oldu. 

       Saat 22.30 ‘a kadar süren program, halk tarafından büyük beğeni aldı. Binlerce  Turgutreisli, Cumhuriyet’in kuruluşunu unutulmaz bir coşkuyla yaşadı.

   

 

Yorum