CHP’nin kahvaltısında gündem değerlendirmeleri

Yarımada Gazetesi 06/12/2016 - 09:53:05 Bu haber 949 kere okundu
CHP’nin kahvaltısında gündem değerlendirmeleri

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Örgütü Yalıkavak Mahalle Temsilciliği tarafından düzenlenen kahvaltıya yaklaşık 500 kişi katıldı. Eski Yer ve Memedof Restoran’da gerçekleştirilen ve CHP Yalıkavak Mahalle Temsilciliği'nin ev sahipliği yaptığı kahvaltıya; Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Tufan Erkan Yakar, CHP Bodrum İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık, Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

 

“Bizler burada bir akım başlattık

CHP Bodrum İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve CHP Yalıkavak Mahalle Temsilcisi Başar Bıyıklı kahvaltıda yaptığı konuşmada, ”Hepimiz bir aradayız. Bizleri kırmayıp kahvaltımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Bodrum örgütü birlik ve beraberlik ve gösterdiği saygıyla herkese örnek oluyor. Bizler burada bir akım başlattık. Başlattığımız bu akım ile aynı görüşü paylaştığımız dışarıdan vatandaşlarımız, üyelerimiz ile bir aradayız. Bunlar bizleri çok mutlu etti” dedi.

 

Seymen: “Artık mücadele etme zamanıdır”

CHP Yalıkavak Mahalle Temsilciliği’ne teşekkür ederek sözlerine başlayan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, ”Bu kış aylarında büyük mahalle temsilciliklerimizde bu tip etkinlikler yaparak partililerimizle bir araya gelmeye çalışacağız. Artık mücadele etme zamanıdır. Birbirimizi kırmak, eleştirmek değil, yan yana omuz omuza mücadele etme zamanıdır. Artık başkanlık sistemi altında bir diktatörlüğe doğru gidiyoruz. MHP de bu işe çanak tuttu. Artık cumhuriyet sevdalılarının gidebileceği tek yer var. Bunun adresi de Cumhuriyet Halk Partisidir” şeklinde konuştu. 

 

Kocadon: “Türk halkı da ilk seçimlerde Gazi Mustafa Kemal’in Türkiye’si diyecektir”

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon ise yaptığı konuşmada, “Bodrum’da bu güzellikler yaşanırken ülkemizin geneline baktığımızda hepimiz çok üzgünüz. Umut yine Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önderin bireysel hak ve özgürlükler diyerek laik cumhuriyeti kuran biz laik Türk Cumhuriyetinin Türk insanıdır. Bakın kurtuluşumuz bu olacaktır. Yine Türk halkı da ilk seçimlerde Gazi Mustafa Kemal’in Türkiye’si diyecektir. Bunu asla unutmayın. Birlik ve beraberlik içinde mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu birlik, beraberliğimiz her zaman koruyalım. Bütün belediye başkanları çalışmak zorunda.” diyerek sözlerini bitirdi.

 

Son olarak söz alan CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban,”Çok değerli partili ailem Bodrum’a gelince keyif alıyor, mutlu oluyorum. Bodrum’da bırakın ilçe merkezini sadece Yalıkavak beldesine gelip, birçok ilçede yapılan etkinlikten daha fazla kalabalığı görünce daha çok mutlu oluyorum. Türkiye’de bu gözle bakması lazım. Canı sıkılanlar Bodrum'a değil sadece Yalıkavak’a gelsin baksınlar yeterli diyorum.” dedi

 

Alban: “Hepimiz umutsuzluktan çıkıp umut olmalıyız”

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ise ”Burada bizlere düşen çok büyük sorumluluklar vardır. Bu sorumluluğun en ilk adımı cesaretli olmaktır. Hepimiz umutsuzluktan çıkıp umut olmalıyız. Eğer biz umut olursak herkes cesaretlenecektir inanın. Önderler, partinin yöneticileri olarak, partinin önüne düşenler olarak her daim sizler ne isterseniz onu yapacağız dedik. Haklı olduğunuz her düşüncenin, her kararın önünde ve yanında olacağız dedik. Bugün CHP’lileri birbirinden ayrışmaya çalışanlar var. O ayrıştırmaya müsaade etmeyin. Örgütünün yetiştirdiği terbiyeyle bir arada omuz omuza, kol kola, yan yana olan Yalıkavak’taki partililerimi kutlamak istiyorum. Siz bir örnek oldunuz. Bu örneği Yalıkavak’ta, Bodrum’da başlattınız. Muğla’ya, Muğla’nın tamamından Türkiye’ye doğru yaymamız gerekiyor. Küçük bir beldenin neler yapabileceği bugün göz önündedir. Ben bu etkinliği düzenleyen Başta yöneticimiz Başar Bıyıklı olmak üzere buraya katkı koyan kadınlarımızı gördüm, ilgilenen önceki dönem belediye başkanımıza, gençlerimize ve Yalıkavak’taki temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum. Ama bizim bağlı olduğumuz ana kademe yönetimi ilçe başkanımız ve ilçe yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları var. Ben ilçe başkanımın nezdinde, belediye başkanımızın nezdinde tüm halkımızı kutluyor, böyle bir başarılı organizasyon yaptıkları için tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“Cumhuriyetin bedelini ödeyenler bugün buradadır”

Alban sözlerini şöyle tamamladı: ”Ülke o kadar çıkmazın içerisindeki  artık ekonomi, eşitlik, hak, hukuk, adalet bunları bir kenara bıraktık. İnsanın biraz bir şeyler konuşurken vicdanı olması gerekir. Geçmişine sahip çıkması lazım. Bu cumhuriyetin kuruluşuna laf edenler bu cumhuriyeti kurmak için eli silah tutan, 15 yaşına kadar düşen Türkiye’ye de mal olmuş, hey on beşli, on beşli diye adlarını yazdırmış, askere gitmiş, kanını, canını, bedelini ödemiştir ve cumhuriyet böyle kurulmuştur. Ama dün kendini bilmez, bilgisizce biri çıkıyor diyor ki, ”Cumhuriyet kurulurken dahi hiçbir bedel ödenmemiştir”. Bunu diyen AKP’nin şimdiki il  başkanı. Evet, aslında başkan haklı biliyor musunuz? Onlar hiçbir bedel ödememişlerdir. Çünkü onlar kaçarak, mücadele etmeyerek, Fransızlara, İtalyanlara, Yunanlılara, İngilizlere teslim olmuşlardır. Ama cumhuriyetin bedelini ödeyenler bugün buradadır. O cumhuriyetin bedelini ödeyenlerin torunları bugün buradadır.  Atalarımızın kemiklerini sızlatıyor. Ben hepinizin duyarlı olup tepki göstermenizi rica ediyorum. Herkes haddini, yerini, zamanını bilmesi gerekiyor. Bu cumhuriyet kolay kurulmadı, kolayda yıkılmayacak. Neden yıkılmayacak biliyor musunuz? Çünkü sizler varsınız, bizler varız. Biz bu mücadeleyi bırakmayacağız, sonuna kadar direneceğiz. Başkanlık yok diyeceğiz. Önce meclis, sonra referandum diyor. Bakın başkanlık sistemi, sistem değişikliğidir diyor. Sistem değişmez, rejim değişir. Biz bu rejimin mücadelesini vereceğiz. Değiştirmeyeceğiz, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkacağız. Tek rejim var, laik Türkiye Cumhuriyetidir.”

 

 

Yorum