CHP’li Zeybekoğlu’ndan SERT AÇIKLAMA

Yarımada Gazetesi 09/05/2019 - 08:36:12 Bu haber 4856 kere okundu
CHP’li Zeybekoğlu’ndan SERT AÇIKLAMA

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu YSK tarafından iptal edilen İstanbul seçimleri hakkında sert bir açıklama yaptı.  Zeybekoğlu; “İktidar partisinin İstanbul’daki hazımsızlığı AKP Genel Başkanı’nın sayın Ekrem İmamoğlu’nu kendine rakip görmesindendir.”
 
31 Mart Yerel seçimlerinde Türkiye’ye ve Muğla’ya baharı getirdiklerini söyleyen CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, İstanbul seçimlerini kaybetmenin iktidarda hazımsızlık yaptığını, bu nedenle seçimi iptal ettirmek için demokrasiyi ayaklar altına alan iktidarın ne yazık ki YSK eli ile bunu başardığını söyledi. Zeybekoğlu; “Ülkemiz 31 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimi geride bırakarak asıl meselesi olan ekonomiye dönmek istese de iktidar partisi buna izin vermemektedir. İstanbul seçimlerindeki mağlubiyetlerini içine sindiremeyen iktidar ve tayfası YSK eli ile seçimi iptal ettirmiş ne yazık ki demokrasimiz ağır bir darbe almıştır. Aynı sandık kurulları ile Cumhurbaşkanı, referandum seçimi yapan YSK hiçbir hukuki dayanağı olmayan nedenlerle İstanbul’da sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmiş, evlere şenlik bir karar vermiştir. İktidar partisinin İstanbul’daki hazımsızlığı AKP Genel Başkanı’nın sayın Ekrem İmamoğlu’nu kendine rakip görmesindendir ve en önemlisi de sayın İmamoğlu’nun “Siz İstanbul'a hizmet edeceksiniz, adama, vakıflara, cemaatlere hizmet etmeyeceksiniz. İstanbul'a hizmet dönemi başlıyor.” cümlesinden rahatsız olmalarıdır.” dedi. 
 
Zeybekoğlu; “Ekrem İmamoğlu başkanımızla demokrasi 23 Haziran’da tekrar kazanacak ve otobüsün camından bağıran gencimizin cümlesi ile “her şey çok güzel olacak”.
 
23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimlerinde hem AKP adayının seçimi kaybedeceğini hem de iktidarın demokrasi dersi alacağını söyleyen CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu Ramazan ayında kul hakkı yiyenlerin bu bedeli sandıkta ödeyeceğini söyledi. Zeybekoğlu; “2002’den beri ülkeyi yöneten anlayış özellikle İstanbul seçimlerinin iptali ile kendi içinde de çatırdamaya başladı. Demokrasi naraları atan iktidar partisi ve tayfası 7 Haziran seçimlerinden sonra İstanbul seçimlerini de iptal ettirerek meselenin demokrasi olmadığını, iktidarlarını kaybetme korkusu olduğunu herkese gösterdi. Menfaat ve çıkar üzerine kurulu bir partinin son çırpınışlarını İstanbul seçimlerinin iptali sürecinde tüm vatandaşlarımız izledi. Ellerinde hiçbir delil olmadan bavullarla poz veren, Büyükçekmece’de kanunsuzca girilmedik ev bırakmayan anlayış sandıkta en büyük tokadı vatandaştan yiyecek, 23 Haziran seçimleri de bu iktidarın kaybetmeyi alışkanlık haline getirdiği seçim olacak. Ekrem İmamoğlu başkanımızla demokrasi 23 Haziran’da tekrar kazanacak ve otobüsün camından bağıran gencimizin cümlesi ile “her şey çok güzel olacak”.
 
“Destek Çağrısında Bulunacağız”
 
İstanbul Belediye Başkanlığı seçim çalışmalarına Muğla’dan destek vereceklerini belirten Zeybekoğlu, “Parti Meclisimiz toplandı. Birkaç gün içinde il başkanları olarak biz de bir toplantı yapacağız. Ortaya çıkacak program dahilinde İstanbul’a gideceğiz ve partimizin seçim çalışmalarına destek olacağız. Sosyal medya hesaplarımızda yapacağımız duyurular ile çalışmalara katılmak isteyenlere çağrıda bulunacak, özellikle seçim tecrübesi olan sandık görevlilerimizi ve gönüllülerimizi İstanbul’a götüreceğiz. İstanbul seçiminde oy kullanma hakkı olan Muğla’daki hemşehrilerimizin ulaşım masrafını da karşılayacağız. Bu seçim artık bir yerel seçim değil demokrasi mücadelesidir.” diye konuştu.
 

Yorum