CHP’li Demir Sordu; Askerlerin Yakılma Görüntüsü Doğrulandı

Yarımada Gazetesi 11/10/2017 - 09:03:23 Bu haber 623 kere okundu
CHP’li Demir Sordu; Askerlerin Yakılma Görüntüsü Doğrulandı

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir IŞİD'in infaz ettiği askerleri 06.10.2017 tarihinde Başbakan Yıldırım’a sordu, iki Türk askerinden biri olan er Sefter Taş’a 09.10.2017 tarihinde şehitlik unvanı verildi.
 
Terör örgütü IŞİD tarafdan kaçırıldığı belirtilen Er Sefter Taş’ın yakılarak öldürüldüğü kesinleşti
 
Taş’ın babası Aydın Taş, açtığı gaiplik davasının ardından yetkililerin kendisini ziyaret ettiğini söyledi. Taş, “Eve geldiklerinde oğlumun şehit olduğunu söylediler. Yakılma videosunun doğru olduğunu, konunun netleşmesi için beklediklerini anlattılar” diye konuştu.
 
Demir’in Başbakan Yıldırım’a sunduğu önergede; ‘’Sefter Taş ve Fethi Şahin 1 Aralık 2015 tarihi itibariyle yaşıyor mu?
IŞİD’in iki Türk askerinin diri diri yakılma anlarına ait olduğunu öne sürdüğü video ve fotoğraflar dehşet uyandırmıştır. Bu video ile ilgili inceleme başlatılmış mıdır? Söz konusu videodaki görüntüler doğru mudur? Doğru ise öldürülen askerlerimizin ailelerine bilgi verilmiş midir? Bu görüntüler doğru ise söz konusu askerler hangi tarihte kimler tarafından kaçırılmıştır? Kaçırılan askerlerin kurtarılması için hükümet olarak ne gibi çalışmalar yapılmıştır? Askerlerimizin serbest bırakılması için kaçıranlarla görüşme yapılmış mıdır? Yapılmış ise ne zaman görüşmeler yapılmıştır? Videonun kurgu olup olmadığının teknik incelemesi zaman alabilir. Ancak kurgu olsa dahi bir ülkenin hem askeri, hem iktidarı, hem halkı tehdit edilerek yapılmış bu ağır ‘hakaret’in karşısında devlet halen neden sessiz kalmaktadır? Şüphe derhal giderilmelidir’’ soruların yanıtlanması istendi.

Yorum