CHP’li Demir Milletvekili başvurusunu yaptı

Yarımada Gazetesi 05/05/2018 - 09:10:19 Bu haber 586 kere okundu
CHP’li Demir Milletvekili başvurusunu yaptı

Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı ve Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir 24 Haziran'da yapılacak erken seçimler için tekrar milletvekili aday adaylığı başvurusunu bugün genel merkeze yaptı.
 
24 ve 26. Dönemde önseçimlerle gelen Demir,  24-25-26. dönemde Muğla Milletvekili görevinde bulundu.  TBMM’de 26. Dönemde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, AB Uyum Komisyonu Üyeliği, AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği, Mülteci Komisyonu Üyeliği, CHP Engelliler Sağlık Komisyonu Başkanlığı, CHP Cezaevleri İzleme ve İnceleme Komisyonu Üyeliğinde görev aldı.
 
CHP’ye hizmet etmek için tekrar aday adayı oldum
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayının belirlendiği grup toplantısının ardından Ahmet Taner Kışlalı’daki Cumhurbaşkanı adayının tanıtım programına katılan Demir, programın sona ermesiyle genel merkeze aday adaylığı için başvurdu. 
 
Demir’in yaptığı açıklamada; “Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Sivil darbeyle medyası susturulmuş, üniversiteleri dağıtılmış, yargısı siyasallaşmış, meclisi işlevsizleştirilmiş, ekonomisi çökertilmiş bir Türkiye tablosu ile karşı karşıyayız. Üretimin durma noktasına geldiği, yolsuzluğun, işsizliğin tavan yaptığı, eğitimin içinin boşaltıldığı ve terörün en fazla can aldığı bir dönemi yaşıyoruz. 
 
Otoriter baskı rejimlerini sokaktan başlayan politikalarla yenmek mümkündür. Biz örgütümüzle birlikte alanlardayız. Hep sokaklarda, ezilenlerin yanında yer alacağız. Bu mesele, vatan meselesidir; bu mesele, memleket meselesidir. İnanıyorum ki 24 Haziran seçimleri Türkiye’yi yeniden huzura kavuşturacak bir seçim olacaktır. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Bu süreçte hak, hukuk adalet, demokrasi ve özgürlüklerimizi, cumhuriyetimizi korumak için mücadelemizi TBMM'de sürdürmek ve bir bu kadar önemlisi bölgemde de bu zor dönem koşullarında siyasette bir, abi, bir toparlayan olarak önümüzdeki süreçte partimizde birleştirici ve yapıcı bir üslupla kırgınlık, ayrışma ve çatışmaların önüne geçerek partimizi başarıya götürmek en büyük görevim olacaktır.” dedi.
 
 
 

Yorum