CHP İl Başkanı Alban: Vatan Topraklarında Demokrasinin, Özgürlüklerin, Adaletin Temelini Atan Partimiz 94 Yaşında

Yarımada Gazetesi 09/09/2017 - 08:43:03 Bu haber 522 kere okundu
CHP İl Başkanı Alban: Vatan Topraklarında Demokrasinin, Özgürlüklerin, Adaletin Temelini Atan Partimiz 94 Yaşında

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin en köklü partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin 94.yaşını kutladı. 
 
Türkiye'de 94 yıldır gerek iktidarda gerek muhalefette aldığı sorumlulukla demokrasinin amacına, halkına hizmet eden partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyleyen CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban Türkiye'nin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak, adaletli biçimde yönetilmek ve halkın refahı için Özellikle bugünlerde Cumhuriyet Halk Partisi ve ilkelerine ihtiyacı olduğunu belirtti. 
 
“CHP, Cumhuriyetin, Halkın Partisidir”
 
CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban; "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda Kuvayi Milliye ruhuyla bütün halkı kucaklayan, temelleri Ata yurdu Anadolu'da, cephede Türk Milleti tarafından atılan ve Ata'mızın iki önemli eserinden biri olan partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Türkiye Cumhuriyeti'nde demokrasinin, özgürlüklerin, adaletli olmanın temeli Cumhuriyet Halk Partisi ile atıldı. Çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için devrimler, inkılaplar Türk Milleti'nin hür iradesi ile kısa zamanda Ata yurdu bu topraklarda CHP tarafından gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bütün halkı bütünleştiren Ne Mutlu Türküm Diyene anlayışı ile kenetleyen, ötekileştirmeyen, farklılıkları ile birlikte bir arada tutan partidir CHP. Günümüzde yaşanan adaletsizliklere, yolsuzluklara, demokrasiyi araç olarak gören anlayışa tek başına direnen ana muhalefet görevini dimdik alnının akıyla yapan ve Türkiye'nin umudu olan parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün iki büyük eserinden biri olan CHP Cumhuriyetin, halkın partisidir. Adaletin, demokrasinin, özgürlüklerin, çağdaşlaşmanın, barışın garantisi olan partimiz ileriki süreçte Türkiye Cumhuriyeti'nde halkın umudu, iktidarın da adayıdır. 94 yıl önce tükenmiş bir imparatorluktan ulusal Kurtuluş Savaşı ile halkın tamamının gücünü arkasına alarak Türkiye Cumhuriyeti'ni, Cumhuriyet Halk Partisi'ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, demokrasi neferlerini, partimizin her kademesinde görev almış, alan parti emekçilerimizi saygı ile anıyor, partimizin 94. Doğum gününü kutluyorum.”

Yorum