CHP’den Bahriye Üçok açıklaması

Yarımada Gazetesi 07/10/2016 - 17:06:56 Bu haber 947 kere okundu
CHP’den Bahriye Üçok açıklaması

CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Sandıkçıoğlu Başarır, 6 Ekim 1990’da Ankara’daki evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu hayatını kaybeden Bahriye Üçok için bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahriye Üçok, 6 Ekim 1990’da Ankara’daki evine gönderilen bir kitap paketinin içine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdi. Tarihçi, siyaset bilimci, politikacı olarak tanınan Üçok, Türk siyası hayatında önemli bir politikacıdır.

Hayatını, Kuranı-ı Kerim’e bağlı kalarak İslam dinini çağdaş, gerçekçi ve dinin özünde bulunan hoşgörüyle yorumlamaya adamıstır. Katıldığı toplantılarda sık sık laiklik, kadın hakları ve irtica tehlikesi üzerinde durmuş ve “laikliğin savunucusu ilahiyatçı” olarak tanınmıştır. ÜÇOK, oruç tutmanın zorunlu olmadığını, İslam dininde başörtüsü kavramının bulunmadığını konuşmalarında vurguladığı için, İslami terör örgütünün bombalı saldırısına maruz kalmıştır.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor dönemlerde, geçmişten beri var olagelen şiddetin, fikirleri yok etme çabasının son bulmasını ümit ediyoruz. Kendinden olmayan düşünceyi yok etme görüşünün sonlanmasını arzu ediyor, ancak farklılıklarla zenginleşeceğimizi vurguluyoruz. Biz biliyoruz ki fikirlere kurşun işlemez, bedenler yok olsa da fikirler hep var olacaktır.

CHP Muğla İl Kadın Kolları olarak, Üçok’un hayata karşı duruşunun, sosyal demokrat görüşlerinin arkasında olduğumuzu belirtir, laikliği koruyacağımızı, yaşatacağımızı ve laikliğe sahip çıkacağımızı bildiriyoruz. Çağdaş Türk Kadınları olarak farklı düşünceleri özgür ruhlarla yaşatacağımızı biliyor ve Bahriye Üçok’u saygıyla anıyoruz.”

 

Yorum