Çevreci Gelendost mezarı başında anıldı

Yarımada Gazetesi 05/03/2018 - 07:57:53 Bu haber 664 kere okundu
Çevreci Gelendost mezarı başında anıldı

Bodrum ilçesinde, 2003 yılında hayatını kaybeden ve çevre ile ilgili çalışmalarından dolayı  "Çevreci Anne" olarak da tanınan Saynur Gelendost, mezarı başında anıldı.
 
Geçirdiği rahatsızlık sonucu 73 yaşında hayatını kaybeden Saynur Gelendost için, ölüm yıl dönümünde Gümbet Mahallesi Türbe Mezarlığı'nda tören düzenlendi.
 
Gelendost'un oğlu Serhat Gelendost ve bir grup çevrecinin katıldığı anma töreninde gazetecilere açıklamada bulunan Gökova Sürekli Eylem Kurulu Üyesi Reşat Uygun, onun eksikliğini hissettiklerini söyledi.
 
Uygun "Toplumsal mücadelede örnek bir davranış sergilemiş, toplumu etkilemiş, toplumdaki mücadeleci ruhu canlandırmıştır. İnsanlar doğar, büyür, ölür ve unutulur. Saynur, unutulmayacaklardan birisi." dedi. Bodrum Çevre Platformu sözcüsü Remzi Kazmaz ise, "Adını tarihe yazdırmış mavi kadın. Onun mücadele örneğini kendimize örnek alarak elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bırakmış olduğu mirasa elimizden geldiği kadar sahip çıkmaya çalışacağız." diye konuştu.
 
Anmaya katılan çevreciler, ilçede Saynur Gelendost'un adının bir sokağa verileceği ve büstünün yapılacağı sözünün yerine getirilmediğini söyledi.
 
Serhat Gelendost da, Bodrum'da  annesine sahip çıkılamadığını gördüklerini savunarak, annesinin Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda (Kos) daha çok dostu olduğunu düşündüğünü ve bundan sonraki anma törenlerinin orada yapılması için çevrecilere teklifte bulunacağını ifade etti.

Yorum