Bu tartışma bitmeyecek!

Yarımada Gazetesi 11/11/2016 - 10:30:17 Bu haber 837 kere okundu
Bu tartışma bitmeyecek!

Ak Parti İl Başkanı Kadem Mete ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mürsel Alban arasındaki “açıklama” tartışması devam ediyor. Alban’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama üzerine Mete’den bir açıklama daha geldi. İşte o açıklama:

“Kendince bir savunma psikolojisinin içersine girmiştir”

“Son günlerde yaptığımız eleştirilere ve açıklamalara anında cevap verme yarışına giren, nedense yerelde belediye hizmetlerinde yaşanan aksaklıkları hep göz ardı eden Chp Muğla İl Başkanı Mürsel Alban yine sorduğumuz sorulara cevap vermek yerine kendince bir savunma psikolojisinin içersine girmiştir.

“Öncelikle ifade etmek isterim ki milletimize hesap vermek ancak sandıkla mümkün olur. Kurulduğu günden beri Ak Parti milletini baş tacı etmiş, girdiği her seçimden zaferle çıkmıştır. Bunun yanında geçmişi siyasi başarısızlıklarla dolu bir partinin millete hesap vermekten bahsetmeleri aslında sevindirici bir olaydır. Hazır milletimize hesap vermeyi aklına getirmişken bölücü terör örgütünün sözcülerine sahip çıkan bildiri yayımlayarak ‘tutuklanmaları yanlıştır’ diyen partinizi sorgulamanızı tavsiye ederim. Zira bunun hesabı, boynu bükük kalan yetim çocuklarımız, gözü yaşlı analarımız ve gözyaşlarını içine akıtan şehit babalarımız tarafından bizzat sizlerden sorulacaktır.

CHP’nin geldiği nokta

“Sn İl Başkanına mensubu olduğu siyasi partinin dünden bugüne geldiği noktayı hatırlatmak isterim.

1983 yılında Merhum Cumhurbaşkanımız Sn Turgut Özal Boğaz Köprüsünün gelirleriyle yeni yatırımlar yapacağını söylediğinde dönemin Halkçı parti lideri Necdet Calp “Yaptırmam” diyerek karşı çıkmıştı. Merhum Özal birinci köprünün gelirini özelleştirip ikinci köprünün finansmanını sağlamıştı. Bugün Ak Parti hükümeti yap işlet devret modeliyle yatırımcıyı teşvik edip devletin bütçesinden kaynak ayırmadan birçok hizmet yaptırmış, hem yatırımcı kazanmış, hem ülke ekonomisi canlanmış hem de vatandaşımız hizmete erken kavuşmuştur. 1983’te anlamamıştınız yıl 2016 hala anlamamaktasınız. Yapacak bir şey yok. Bu tamamen kapasite meselesidir.

“Daha önce de ifade ettim bugün yine ifade ediyorum. Yapılan köprülerin, tünellerin hep bir alternatifi var. Vatandaşımız istemez ise bir bedel ödemez diğer ücretsiz alternatifi kullanır. Bizim merak ettiğimiz konu şu. Suyun alternatifi nedir?  Suya yapılan zammın, üstelik akmayan suya yapılan zammın hesabı nasıl verilecektir.  Bu soruya vereceğiniz cevap inanın tüm Muğla halkının merak ettiği bir konudur.

“İl Başkanına tavsiyemiz…”

“Her sabah evinden çıkıp işyerlerine giden vatandaşlarımızın, okula giden yavrularımızın, engelli araçlarını sokaklarda kullanamayan hemşerilerimizin yaşadığı zulmü görmezden gelmek tam da size yakışan bir davranıştır.

 İl Başkanına tavsiyemiz yanına Sn CHP milletvekillerini de alıp CHP ile yönetilen ilçelerdeki sokakların durumunu gözden geçirmeleridir.

“Biz Ak Parti olarak yarının bugünden daha yaşanılır olması için mücadele edeceğiz. Sizlerin de bu anlayış ile hareket edeceğinizi umut ediyoruz.  Ufkunuzu açmak için sizleri en yakın illerimize Ak Partili Belediyelerin hizmetleri ile buluşmaya davet ediyorum. “

Yorum