BOYD’dan turizmcilere “Booking.com” çağrısı

Yarımada Gazetesi 03/04/2017 - 14:05:36 Bu haber 1318 kere okundu
BOYD’dan turizmcilere “Booking.com” çağrısı

 

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Yönetim Kurulu,  yaptığı yazılı bir çağrıyla BODTO Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı, BODER Bodrum Turistik Otelciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı başta olmak üzere meslek odaları ve meslektaşlarını Booking.com için kararı görüşmek üzere bir toplantıya davet etti.

BOYD’un 4 Nisan Salı günü saat 14.00’te Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda düzenleyeceği toplantı çağrısında şu sözlere yer verildi:

 

“Bildiğiniz üzere TURSAB tarafından açılan dava sonucu BOOKING.COM otel rezervasyon sisteminin Türkiye link’i Mahkeme kararı gereği iletişime kapatılmıştı.

Bu durumun başta ülkemiz turizminin temel taşları olan küçük ve butik otellerimiz ve de Pansiyonlarımız olmak üzere kısaca tüm turistik tesislerimizi tarifi imkânsız bir kaosa sürükleyeceği kaçınılmazdır.

“BOYD Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği olarak iletişimin kapatılmasını takip eden ilk saatlerde en üst perdeden dile getirmiş ve tepkimizi koymuştuk. Bu tepki başta Ulusal basın ve kanallar olmak üzere yer bulmuş ve turizm camiamız içerisinde yoğun bir destek almıştır.

“Zaten ülkemiz turizmini derinden etkileyen malum olaylar nedeniyle sektörümüzün içerisinde bulunduğu bu olağanüstü ortamda ayakta ve hayatta kalma mücadelesi veren başta siz değerli otel yatırımcılarımız olmak üzere tüm profesyonel otel yöneticilerimiz ve çalışanlarımızı ayaklarımızın altından kayıp gitmekte olan sektörümüze layık görülen bu son harekete dur diyebilmek ve sektörün tüm katmanlarını ortak bir platformda buluşturarak güçlü bir dayanışma içerisinde sesimizi gerekli mercilere iletebilmek amacıyla yönetim kurulumuz, sektör dinamiklarini harekete geçirmenin gerekliliğini öngörerek aşağıda toplantının düzenlenmesi kararı almıştır.

“Sizleri, 04 Nisan 2017 salı günü saat 14.00’te Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda bekliyor olacağız.”

Ne olmuştu?

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), birlik üyesi seyahat acentelerine karşı gerçekleştirilen haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açığı davada mahkeme Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerini tedbiren durdurma kararı aldı.

TÜRSAB'ın başvurusunun ardından alınan kararın ardından 30 Mart'ta Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetleri durduruldu. Kullanıcılar artık siteden rezervasyon yapmak istediklerinde tesislere ulaşamıyor. İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde 2015'te açılan davanın bugünkü duruşmasında portalın, Türkiye'de yerleşik otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetinin durdurulmasına ve bu konuda Bilgi Teknolojileri Kurumu'na (BTK) yazı yazılması kararı da çıktı. Portala erişim engelinin ise mahkeme kararının tebliğ edilmesinin ardından uygulanması bekleniyor. Kullanıcılar Booking.com'dan Türkiye rezervasyonlarını yapamayacak ancak yurtdışındaki otellere rezervasyon yaptırabilecekler.

 

Haber: Yeliz Yavaş

Yorum