BODTO’dan Yunanistan Başkonsolosluğu’na ziyaret

Yarımada Gazetesi 14/11/2016 - 11:02:33 Bu haber 579 kere okundu
BODTO’dan Yunanistan Başkonsolosluğu’na ziyaret

Bodrum Ticaret Odası Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu görevine yeni atanan Başkonsolos Arygro Papoulıa'yı İzmir'de ziyaret etti. 09 Kasım 2016 Çarşamba günü gerçekleşen ziyarette BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya hazır bulundu.

Bodrum-Kos arasındaki ilişkiler güçlendi

Başkonsolos Arygro Papoulıa'ya yeni görevinden dolayı iyi temennilerini ileten BODTO, ziyarette öncelikle iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemine değindi. 2012 yılında Bodrum'dan vize ofisi faaliyetlerinin başlamasıyla Bodrum ve Kos arasındaki karşılıklı ilişkilerin güçlendiğini belirten Bodrum Ticaret Odası, bu çerçevede karşılıklı hizmet eren personel sayılarının artırılmasının yaşanan yoğunluğun azaltılmasını sağlayacağı, başta Kos-Rodos adaları arasında müşteri alan teknelerin limanlara girişinde yaşanan sorunların çözümü, BODTO üyelerine verilen vize referanslarında konunun dikkatle incelenerek belge verildiği bu kapsamda Konsolosluğun referans yazılarını önemle dikkate alması hususunda ricada bulunuldu. 

Bodrum'a başta Kos'tan gelen günübirlik ziyaretçilerin Bodrum ticari hayatına olan katkısı üzerine değinen BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Adalar ve Bodrum arasındaki ticari ve kültürel etkinliklerin artırılmasının önemine değindi. Bodrum Cup yarışları gibi etkinliklerin sürekli hale getirilerek iki komşu ülke arasında yaşanan sosyal ve ticari hareketliliğin güçlendirilmesi görüşüldü. 

İyi dilek ve temennilerle ziyaret sona ererken, Bodrum Ticaret Odası ve İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu arasında ortak çalışmaların yürütülmesine karar verildi.

Yorum