Bodrumspor yüzücüleri çöpleri topladı

Yarımada Gazetesi 09/06/2020 - 09:07:01 Bu haber 441 kere okundu
Bodrumspor yüzücüleri çöpleri topladı

Kurulduğu günden bugüne kadar Bodrum’u Yüzme sporunda başarıyla temsil eden Bodrumspor Yüzme Şubesi Master Yüzücüleri, geçtiğimiz gün “Temiz bir gelecek, Temiz bir Bodrum” diyerek bir farkındalık etkinliği düzenlediler.
Pandemi nedeniyle uzun süredir kapalı olan havuzlarında antrenman yapamayan, denize girmenin yasak olduğu günlerde de evlerinde kara antrenmanlarına devam eden sporcular, 1 Haziran’dan bu yana yüzme antrenmanlarını denizde gerçekleştiriyorlar. Bodrum’un çeşitli koylarında antrenman yapan master yüzücüler, Bitez Adaboğazı’nda antrenman yapmaya giderken gördükleri çöpleri, geçtiğimiz gün düzenledikleri bir farkındalık etkinliği ile toplama kararı aldılar. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Bodrumpor Yüzme Şubesi Masterlar Takım Antrenörü Hülya Bilge, gördükleri çöp yığınlarının kendilerini çok üzdüğünü belirterek şu açıklamayı yaptı;
 
“Uzun süredir ara verdiğimiz antrenmanlarımızı, kısıtlamalar sona erince havuzumuzda başlayan tadilatlar nedeniyle denizde yapmaya başladık. Bodrum’un İçmeler, Aktur, Adaboğazı, Ortakent gibi sakin koylarında yaptığımız antrenmanlar sırasında özellikle Pandemi döneminde kuytu olması nedeniyle çok fazla ziyaretçiyi ağırlayan Adaboğazı’na yürüyüş yolu ve koyları çöp içerisindeydi. 5 Haziran Dünya Çevre Gününde gerçekleştirmek istediğimiz ancak sporcularımızın işleri nedeniyle katılım sağlayamaması sebebiyle bugün yaptığımız “Temiz Bir Gelecek, Temiz Bir Bodrum” etkinliğimiz yine bizi oldukça üzdü. Zira yaklaşık 40 kadar Jumbo boy çöp poşeti daha yolun yarısındayken doldu. Elimizden geldiğince yolların kenarlarını, sahil şeridinde kayaların arasına atılmış olan içecek kutuları, yiyecek ambalajları gibi atıkları topladık. Tüm topladığımız çöpleri koylarda Bitez Liman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin denizden alması için bıraktık.
 
Bitez Liman İşletme Müdürlüğü’nün de desteğiyle gerçekleşen çöp toplama etkinliğimizin en üzücü tarafı ise daha biz dönerken yeni çöplerin yollara atılmış olması oldu. Bizler hem sporcu, hem de çevresine duyarlı vatandaşlar olarak, yerel yönetimlerin dahi baş edemediği bu hoyrat tutuma bir dur demek gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle herkesten rica ediyoruz. Tüketmek için getirirken taşımaya üşenmedikleri eşyaları, tükettikten sonra Bitez Limanına kadar geri götürerek burada bulunan çöp konteynerlerine atsınlar. Bu atıklarla mücadele etmenin yolu, önce atmamakla, attırmamakla başlıyor. Biz gördükçe uyarıyoruz. Lütfen sizler de bir vatandaşlık görevi olarak atanları uyarın. Yaşayabileceğimiz, Başka bir Bodrum,  bir başka dünya yok. “
 
Yaklaşık 10 sporcunun katıldığı çöp toplama etkinliğinde toplanan 40 kadar Jumbo poşet dolusu çöp,, daha sonra Bitez Liman İşletme Müdürlüğü ekiplerine ait botlarla, koylarda bulunduğu yerlerden alınarak limana getirildiler. 
 

Yorum