BODRUM WAKAYAMA KÜLTÜR VE DOSTLUK GÜNLERİ DİBEKLİHAN’DA…

Yarımada Gazetesi 09/10/2019 - 08:49:39 Bu haber 1565 kere okundu
BODRUM WAKAYAMA KÜLTÜR VE DOSTLUK GÜNLERİ DİBEKLİHAN’DA…

Dibeklihan’da Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla 10 Ekim 2019 Perşembe günü Türk Japon Dostluğu adına Bodrum Wakayama Kültür ve Dostluk Günleri gerçekleşecek.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde Bodrum Wakayama Kültür ve Dostluk Günleri kapsamında yapılacak olan etkinliklerde;

17:00’da Sushi Ustası Kaori Makiko ile Sushi Çalıştayı,
18:30’da Kokteyl,
19:00’da ise Wakayama, Ertuğrul Fırkateyni ve Türk Japon Dostluğu üzerine konuşmalar,  film gösterimi gerçekleşecek.

Konuşmacılardan Ertuğrul Fırkateyni Kazı Başkanı Tufan Turanlı, Ertuğrul Fırkateyni Kaptanı Ali Bey’in torunu, Hasan Ali Yücel’in kızı ve Can Yücel’in kız kardeşi olan Gülümser Yücel ile gazilerimizin kurtarılmasında rol oynayan yöre halkının (Wakayama, Kuşimoto) torunlarından Kaori Makiko dinleyicilere bir de konferans verecek.
 

Ertuğrul Fırkateyni;
“1854 yılında Kırım Savaşı sırasında Taşkızak Tersanesi'ne sipariş edilen Ertuğrul Fırkateyni, 1890 yılında II. Abdülhamit tarafından iyi niyet göstergesi olarak Japonya'ya gönderildi ve 630 denizcisiyle 11 ay süren seferin ardından Japonya'ya vardı. Zorluklarla tamamlanan bu önemli görevden sonra denizciler, tayfun mevsimi olmasına rağmen dönüş yolculuğuna çıktı, tayfundan kurtulamayan Ertuğrul, Japonya'nın güneyinde Oshima Adası açıklarında battı. Oshima köylüleri, 69 denizcinin kurtarılmasında ve şehitlerin defnedilmesinde büyük emek verdi. Japon ve Türk Halkının dostluğunun ve dayanışmasının bir simgesi haline gelen “Ertuğrul Fırkateyni” tarihteki yeriyle önem kazandı.”



 

 

Yorum