Bodrum Tanıtım Tırı Kocaeli’nde törenle karşılandı

Yarımada Gazetesi 11/04/2017 - 11:37:04 Bu haber 993 kere okundu
Bodrum Tanıtım Tırı Kocaeli’nde törenle karşılandı

Bodrum Kaymakamlığı’nın himayesinde, Bodrum Tanıtma Vakfı ve Bodrum Belediyesi’nin öncülüğünde oluşturulan

“Eşsiz Bodrum” sloganıyla geçtiğimiz haftalarda Bodrum’dan yola çıkan Bodrum Tanıtım Tırı, hafta sonu İstanbullularla buluştu ve İstanbul’un ardından İzmit Kocaeli’ye yol çıktı. Kocaeli Cumhuriyet Parkı’nda Kocaelili vatandaşlarla buluşan tırı Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan ile müdür yardımcısı Ayhan Zeren, İzmit Belediyesi Kültür Müdürü Muhammet Öztürk, İzmit Belediyesi Kültür Birimi Sorumlusu Şaban Yazıcı, Türsab Yedigöller Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Aytekin Şahinbaş, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden birim müdürleri ve personeller karşıladı.

Hıdır: “Bodrum’un eşsizliğini anlatıyoruz”

Bodrum Tanıtım Tırı Koordinatörü Fikret Hıdır, gelen misafirlere TIR’ı gezdirerek içindeki fotoğraflar ve görüntülerle Bodrum tarihinin sembolik yapılarıyla ilgili bilgiler verdi. Bodrum’u Anadolu halkına tanıtmak amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Hıdır, “Eşsiz Bodrum sloganıyla çıktığımız bu turda; Bodrum’un eşsizliğini, sakinliğini ve güzelliğini anlatmaya çalışıyoruz. Tırımızda Bodrum fotoğrafları sergimiz, Bodrum’un tarihini sembolik olarak gösteren görsellerimiz ve Bodrum’u anlatan tanıtım videomuz mevcuttur. Biz bu organizasyon için yola çıktığımızdan beri, gerçekten çok güzel ilgiyle karşılaşıyoruz; yeni insanlar tanıyıp vatandaşlarımızla sohbet etme, onlara daha yakından Bodrum’u anlatma fırsatını buluyoruz. Gittiğimiz her ilde, bize çok yardımcı oluyorlar ve sizler gibi onlarla da yeni tanışıp yeni dostluklar kuruyoruz.” dedi.

Zamburkan: “Ülkemiz turizmine de büyük katkısı olacaktır”

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan da Bodrum Tanıtım TIR’ının burada olmasından dolayı duydukları memnuniyetlerini dile getirdi. Yapılan işin çok önemli bir iş ve turizm için önemli bir atak olduğunu da vurgulayarak, “Bu sezon Bodrum turizminin iyi olacağına yürekten inanıyorum. Bodrum Tanıtım TIR’ı ülkemizin turizmine de büyük katkı sağlayacaktır. Sizlere tekrardan Kocaeli’mize hoş geldiniz diyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Adnan Zamburkan daha sonra Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a hitaben “Bodrum’u Türkiye içinde tanıtmak amacıyla Kocaeli ilimize gelen Bodrum Tanıtım TIR’ıyla iç turizm tanıtım faaliyetlerine katkılarınızdan dolayı teşekkürlerimizi sunarız” yazılı teşekkür plaketini açılışta Fikret Hıdır’a sundu. Hıdır ise Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi ve tüm Bodrum halkı adına belediye özel yayını olan Bodrum Belediye Başkanları Kitabını, Bodrum mandalina kolonyası ve mandalina lokumu gibi çeşitli hediyeleri Müdür Zamburkan’a sunarak gösterdikleri ilgi için kendilerine teşekkür etti.   

Kocadon: “Bodrum’da herkes kendi Bodrum’unu yaşar”

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR’ının her gittiği bölgede ilgiyle karşılandığının haberlerini aldıkça büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Bu projeyi başlatmamızdaki asıl amaç; Bodrum’u ülkemiz içindeki vatandaşlarımıza daha iyi tanıtmak. Magazinsel yönleriyle ekranlarda görünen Bodrum, gerçek Bodrum değil. Her zaman söylüyorum: Bodrum’da herkes kendi Bodrum’unu yaşar. Ekonomik olarak her türlü tatil seçeneğimiz de mevcut. Bodrum büyük bir coğrafya. Tatil için ister huzurlu sessiz sakin bir yeri seç istersen daha hareketli bir yeri. Bodrum iklimiyle tarihi kültürel değerleriyle mutlaka görülmesi gereken bir dünya kenti. Bu projemizle Bodrum’u Anadolu halkımızın daha iyi tanımasını amaçlıyoruz ve diliyoruz. Onları Bodrum’da misafir etmekten her zaman Bodrumlular olarak büyük mutluluk duyacağız.” dedi.

Planlamaya göre 30 ile gitmesi beklenen tır; Kocaeli’nin ardından Zonguldak, Bartın, Samsun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Kars, Erzurum, Sivas, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Adana, Mersin, Kayseri, Ankara, Konya, Antalya ve Denizli illerini de ziyaret ederek vatandaşlara Bodrum’un bilinmeyen özelliklerini anlatacak.

 Haber Merkezi 

Yorum