Bodrum Şehir Tiyatrosu Diyarbakır'da

Yarımada Gazetesi 28/05/2018 - 08:45:16 Bu haber 941 kere okundu
Bodrum Şehir Tiyatrosu Diyarbakır'da

 
Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu; Bodrum’daki iki oyunu ve Muğla, Milas turnelerinin ardından bu kez de, aldığı davet üzerine Diyarbakır 1. Şehir Tiyatroları Festivali'ne katılıyor. Bodrum Tiyatro Ekibi, 3 Haziran'a kadar sürecek festivalin ilk günü olan 28 Mayıs'ta, Oktay Arayıcı’nın Seferi Ramazan Bey’in Nafile Dünyası adlı eserini oynayacak. Oyunu sahneye koyan Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akşen.  Tarık Papuççuoğlu, Erdal Cindoruk, Mihriban Er, Gülbin Yeşil, Oğulcan Çelik, Ziba Türk, Yerkan Kahraman, Cansın Yunt, Sertaç Aydın ve Hüseyin Akşen de rol alan sanatçılar.
 
"ANLATACAK ÇOK ŞEY VAR"
 
Diyarbakır'a daha önceden giden Bodrum Şehir Tiyatrosu Müdürü Rezzan Şebin "sanatçı arkadaşlarımız uçakla geliyorlar. Hepsi çok heyecanlı. Muğla'nın dışında hem Bodrum'un ismini duyurmak, hem de Diyarbakırlı seyircilerimizle buluşmak bizi heyecanlandırıyor diyorlar. Genel Sanat Yönetmenimiz Hüseyin Akşen de "yarın oyunumuzun ardından, sizlerle gözlemlerimizi ve duygularımızı paylaşacağız" dedi.
 
FESTIVALDE KİMLER VAR
 

1. Şehir Tiyatroları Festivali’nde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Beyaz, Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Seferi Ramazan Beyin Nafile Dünyası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Şahane Züğürtler, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Komşu Köyün Delisi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Kamyon, Tiyatro Pan’ın Üreten Köy Müzikali, Doğaçlama A.Ş.’nin Korsan DVD, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Naaş-ı Muhteremler, Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Kafatası, Çorum Tiyatro Tirat’ın Napolyon, Alanya Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Derya Gülü oyunları sahnelenecek.
Festivalde oyunculuk, dans, drama ve Karagöz atölyeleri açılacak ve çeşitli söyleşiler de düzenlenecek.
 
 

Yorum