Bodrum Rotary Kulübü Üyeleri Kıyıları Temizlediler

Yarımada Gazetesi 24/09/2020 - 09:17:10 Bu haber 688 kere okundu
Bodrum Rotary Kulübü  Üyeleri Kıyıları Temizlediler

Her yıl dünyada eş zamanlı gerçekleştirilen Uluslarası Kıyı Temizleme Günü Etkinliği ICC (International Coastal Cleaning Day) kapsamında Bodrum Rotary Kulübü üyeleri tarafından Bodrum Btez limanında  kıyı temizliği yapıldı.
 
Bodrum Rotary Kulübü organizasyonuyla Bitez Limanından başlayıp Adaboğazı yolunda yapılan etkinliğe yazar, karikatürist, senarist, yönetmen Gani Müjde’de destek verdi.
 
Bodrum Rotary Kulübü üyelerinin yanı sıra çeşitli STK üyeleri ve vatandaşlar da katıldığı organizasyonda Adaboğazı bölgesinde çok miktarda çöp toplandı.
 
Bodrum Rotary Kulübü Başkanı Dilek Fora, çevreyi ve denizleri temiz tutma çağrısı yaparak şunları kaydetti: “Dünya’da temiz ve yaşanabilir bir çevre yakalamak için Rotary’nin öncelikli sıraya aldığı konulardan birisi de çevre temizliğidir. Çevre, toprak, su ve havadır. Temiz çevrede yaşamak insanların en doğal hakkıdır. Hepimizin önce bulunduğumuz yerleri, daha sonra çevremizi temiz tutmak mecburiyetimiz var. Biz Rotary olarak sadece burada değil, Türkiye’nin her yerinde çevre, kıyı ve deniz dibi temizliği yapmaktayız. Dolayısıyla bizim amacımız gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakabilmek için bir farkındalık yaratmak olacaktır. Bizim üzerinde en çok durduğumuz konu, daha küçük yaşlarda, okul sıralarındayken çevrenin ne demek olduğunu, çevre temizliğinin ne demek olduğunu çocuklarımıza öğretmek. Pandemi dolayısıyla bunu gerçekleştiremiyoruz ama pandemi bittikten sonra okullarda çevre temizliği eğitiminin yapılmasını çok arzuluyoruz ve bunu yapmayı planlıyoruz” dedi.
 
Etkinlikte #lütfençöpatmayın, #çöpüretmeyin, #temizdünyatemizgelecek sloganları ve dövizleri yer aldı.

Yorum