Bodrum önce sular altında kaldı, sonra güneş açtı

Yarımada Gazetesi 30/11/2016 - 17:28:17 Bu haber 1244 kere okundu
Bodrum önce sular altında kaldı, sonra güneş açtı

Bodrum önceki gün sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Fırtınanın ardından başlayan sağanak yağış nedeniyle bir çok cadde ve sokak dereye döndü. Dereye dönen sokaklarda vatandaşlar ve araçlar zor anlar yaşadı. Bodrum merkez başta olmak üzere Gümbet, Bitez ve Ortakent beldelerinde su taşkınları yaşandı. Azmakbaşı’nda bulunan Dere Sokak'ta meydana gelen sel nedeniyle dükkânları su bastı. Çevrede bulunan esnaflar ise kum torbaları ile dükkânlarını basan yağmur sularını engellemeye çalıştı.

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre sağanak yağışın aralıklara bir süre daha devam edeceği öğrenildi. Belediye şiddetli yağmur nedeniyle vatandaşları uyardı.

Yağışlar hayatı olumsuz etkilerken, şimşeklerin seyri izleyenleri büyüledi

Ege’de etkili olan sağanak yağış pek çok yerleşim yerinde hayatı olumsuz etkilerken gökyüzünde şimşeklerin seyri izleyenleri büyüledi. 

Ege’de uzun sütredir beklenen yağışlar dün selle birlikte gelirken, pek çok şehir sular altında kaldı. Bir çok kişinin ev ve iş yerine su basarken yağış nedeniyle yerde ayrı göte ayrı manzaralar oluştu. Ege semalarında yağış esnasında sık sık yaşanan şimşek çakması ve yıldırım düşmesi görüntüleri objektiflere bu şekilde yansıdı ve ortaya seyrine doyum olmaz görüntüler çıktı.

Bugün de güneş açtı

Dün yaşanan şiddetli yağışın ardından bugün ise güneş açtı. Sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar sahil kenarlarına akın etti. Dün sabah saatlerinde başlayan ve gece yarısına kadar süren şiddetli yağış sabah saatlerinde yerini güneşe bıraktı. Sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar sahil kenarlarına giderek bol bol güneşlendi. Bazı vatandaşlar ise denize ayaklarını sokarak serinledi.

Önce kış, sonra yaz
Dün hava sıcaklığının 0 dereceye kadar düştüğü Bodrum’da bugün ise sıcaklık 20 derece kadar ulaştı. Yağışlar nedeniyle birçok sokak ve caddeyi su basmış, vatandaşlar isyan etmişti. Bugün ise sıcak havanın teslim aldığı ilçede vatandaşlar yazdan kalma bir gün yaşadı.
Metrekareye 30 kilogram yağışın düştüğü ilçede beklenen miktarda yağış olmadığı öğrenildi. Bodrum’un içme suyu ve sulama ihtiyacını karşılayan Mumcular barajına yetersiz su girdiği öğrenildi.

 

Yorum