Bodrum Oda Orkestrası’ndan sezonun ilk konseri

Yarımada Gazetesi 24/09/2019 - 08:26:02 Bu haber 1334 kere okundu
Bodrum Oda Orkestrası’ndan sezonun ilk konseri

Bodrum Oda Orkestrası, kuruluşunun 11.yılında 5 Ekim Cumartesi akşamı Bodrum Herodot Kültür Merkezinde vereceği konserde Bodrumlu sanatseverlerle buluşacak. Numan Pekdemir’in Sanat Koordinatörlüğündeki konseri Nesrin Bayramoğulları yönetecek.Keman sanatçısı Cihat Aşkın da solist olarak yer alacak. Konzertmeister ise Sema Korkut.
 
Pekdemir Kültür Sanat’ın organizasyonunda düzenlenen konser saat: 20.30 da başlayacak. 
 
Konser programında aradan önce Felix Mendelssohn Fingal mağarası uvertürü ve yine Mendelssohn’un keman konçertosu yer alacak. Aradan sonra ise Joseph Haydın’ın sürprizleri olan Veda senfonisi seslendirilecek.
 
Konserle ilgili Bodrum Oda Orkestrası Sanat Koordinatörü Numan Pekdemir’in görüşleri:
 
‘’Geçtiğimiz sene 10.yılını kutlayan Bodrum Oda Orkestrası bu sezonun ilk konserini 5 Ekim’de verecek.Mutluyuz ve umutluyuz.Ve yine ümit ederizki bu orkestra daha sık Bodrumda konser verir.Buna Bodrum’un ihtiyacı olduğu gibi sanatın da ihtiyacı var.Sanat paylaşılınca daha güzel olur. 
Bu etkinlikleri destek olmadan yapmak kolay değil.Halkımızın desteğini önemsiyoruz ve teşekkür ederiz.Konserin gerçekleşmesinde destekleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne, Bodrum Belediyesine, değerli sponsorlarımıza, değerli sanatçılarımıza ve tabiiki konserlerde bizleri yalnız bırakmayacak hemşerilerime bir kere daha teşekkürlerimi sunuyorum.’’ 
Bilgi için: 0554.552 39 34 ( Ümran Pekdemir )
 
Konsere destek veren kurum ve kuruluşlar; 
Kültür ve Turizm Bakanlığı/Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü
Bodrum Belediyesi 
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürlüğü
Bantboru
Hakkı Mandalinci
Mandarin Resort Otel 
Turgutreis Beton 
Nergiz Karatoprak
Yalıkavak Organik Tarım
Pekdemir Mimarlık ve Proje
Bodrum Oda Orkestrası
 Numan Pekdemir
Bodrum Oda Orkestrası Sanat Koordinatörü
Orkestranın ilk kuruluş düşüncesi, aynı zamanda Bodrum / Turgutreis’li olan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından Numan Pekdemir tarafından Bodrum Belediye Başkanlığına projelendirilmiş, Belediyenin 7 Eylül 2007 tarih ve 2007-58 sayılı Meclis kararıyla çalışmalara başlanması kararlaştırılmıştır. Bunun üzerine Numan Pekdemir Kültür ve Turizm Bakanlığının onaylarıyla Bodrum Belediyesinde geçici olarak görevlendirilmiş ve bazı konserler gerçekleştirilmiştir.Daha sonra Numan Pekdemir’in tekrar İzmir’de görevlendirilmesi nedeniyle grup bu defa, İzmir’de de Bodrum Oda Orkestrası adı altında çalışmalarına devam etmeyi kararlaştırmıştır. 
İlk konserini Gürer Aykal yönetiminde, solist olarak da Suna Kan’ın katılımıyla 16 Mayıs 2008 günü Bodrumda veren Bodrum Oda Orkestrasının şimdiye kadar yapılan etkinliklerinde orkestrayı Gürer Aykal, Naci Özgüç, İbrahim Yazıcı, Antonio Pirolli, Orhun Orhon, Betin Güneş, Erol Erdinç, İclal Kardıçalı, Lee Jong-Wuk, Timur Selçuk ve  Nesrin Bayramoğulları,Nikos Haliassas gibi şefler yönetmiş solist olarak; Suna Kan, İdil Biret, Şefika Kutluer, Aytül Büyüksaraç, Gökhan Koç, İnna Akulinina, Mario Hossen, Jülide Gündüz, Fahri Önoğlu, Tevfik Rodos, Emre Sayarı, Sinan Kurşun, Ozan Akkol, Ersun Kocaoğlu, Cha Seung-Hee,Lee Gong-Hee, Altuğ Dilmaç, Aydın Uştuk, Beril Yürekli El, Zafer Zencirli, Ayşe Şener, Ezgi Anıl, Sema Korkut, Şenol Tanıllı, Ayhan Uştuk, Aykut Çınar,İnes Zikou,Konstantinos Gedikis ve Pepe Romero gibi sanatçılara da eşlik edilmiştir. 
 
Onbeş kişilik gönüllü ve değişken sanatçı kadrosu dışında genelde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve dışarıdan katılan genç ve emekli sanatçıların desteği ile konserlerini devam ettirmeye çalışan Bodrum Oda Orkestrasının çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bodrum Belediyesi tarafından da desteklenmektedir. 
 
Bodrum Oda Orkestrası, katılmış olduğu Uluslararası Didim, Ayvalık, Fethiye, Side Kültür Sanat Festivallerinde, ve başta Bodrum yarımadası olmak üzere İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Muğla konserleriyle de adından söz ettirmiştir. Güney Kore’den gelen bir davet üzerine 2012 yılı Eylül ayında ‘Türkiye-Güney Kore dostluk konserleri’ çerçevesinde Güney Kore de 7 konserlik başarılı bir turne gerçekleştirmiştir. 
 
Bodrum Oda Orkestrasının amaç ve hedeflerinden biri de Bodrum’a yerleşik olarak kurulmasının gerekli olduğuna inandığımız senfonik bir orkestra’nın temelini oluşturmaktır.Bu da Bodrum Devlet Senfoni Orkestrası olmalıdır. 
 
Bilindiği gibi günümüzde şehirler, kültür yatırımlarıyla kazanımlar sağlamakta, daha ön plana çıkmakta ve kent olduklarını kanıtlamaktadırlar.Bu bakımdan,kentler kültür kurumları ile var olurlar ve yaşarlar.
 

Yorum