Bodrum Müzik Festivali Devam Ediyor

Yarımada Gazetesi 16/08/2017 - 09:23:27 Bu haber 630 kere okundu
Bodrum Müzik Festivali Devam Ediyor

Doğuş Grubu’nun kurucu destekçisi olduğu, sanatsal programlama ve planlamasını Pozitif’in üstlendiği Bodrum Müzik Festivali üçüncü gününde (14 Ağustos) Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası ve Leticia Moreno’yu ağırladı.

Turkcell Sahnesi, D-Marin Turgutreis’te gerçekleşen konserde Çaykovski Perm Akademik Opera ve Balesi’nin müzik direktörü, Şef Valery Platonov yönetimindeki orkestra, geceyi Mozart’ın Don Giovanni operası uvertürüyle açtı. 2012 Echo’da “Yükselen Yıldız” unvanını alan Leticia Moreno, 1762 Nicolò Gagliano yapımı kemanıyla, bestecinin “konçerto içinde saklı bir opera” olarak tabir edilen 5 No.’lu Keman Konçertosu’nu seslendirdi. Konser, Rachmaninoff’un 2 No.’lu Senfoni’siyle devam etti.

Bodrum’da Gün Boyu Müzik

Günün ilk saatlerinde Şevket Sabancı Parkı’nda sahne alan Semplice Duo, müzikseverlerin ilgiyle takip ettiği Sabah Konserleri’nin bu yılki ilk performansını gerçekleştirdi.

Öğle saatlerinde ise Sahne İstanbul tarafından gerçekleştirilen “Nesi Var Sesi Var” atölyesinde çocuklar klasik müzikle bir araya geldi.

“Müzikli Sofralar”, katılımcılarını İtalyan mutfağının ön plana çıktığı bir menüyle Mezzaluna’nın Şefi Fabio Brambilla’nın ev sahipliğinde ağırladı.

Onur Behramoğlu, modern Türk ve dünya şiirinin önde gelen isimlerini anlatmak, onları resim, roman, müzik ve felsefedeki yansımalarıyla göstermek için Gümüşlük Akademisi’ndeydi.

İklim Tamkan ve Senem Demircioğlu, Gün Batımı konseriyle Amfi Tiyatro D-Marin Turgutreis’te müzikseverlerle buluşurken, Cinemarine Açık Hava Sineması D-Marin Turgutreis’te Amadeus, Cinemaximum Midtown AVM Açık Hava Sineması’nda Dalida filmleri ile 3. gün sonlandı.

Saffet Emre Tonguç’un Rehberliğinde “Bir Bodrum Hikayesi”

Bodrum Müzik Festivali’nde bu sene ilk kez gerçekleştirilen “Bir Bodrum Hikayesi” etkinliklerinde Saffet Emre Tonguç rehberliğinde Halikarnas Mozolesi turunun ardından Borusan Quartet sahne aldı.

 

 

Bodrum Müzik Festivali’nde Dördüncü Gün

Festivalin dördüncü günü, Nil Kocamangil’in Sabah Konseri ile başlayacak ve TED Bodrum Koleji’nde “İçimdeki Çocuk” dans-ritim atölyesi ile devam edecek. Kitchenette Palmarina Bodrum’da gerçekleşecek “Müzikli Sofralar” etkinliğinin yanı sıra Jehan Barbur ile Müzik ve Edebiyat söyleşisi, Leszek Mozdzer ile Gün Batımı Konseri de festival takipçilerinin takviminde yer alacak.

Akşam Konserleri kapsamında ise Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası ve Fazıl Say, Turkcell Sahnesi, D-Marin Turgutreis’te olacak. Cinemarine Açık Hava Sineması D-Marin Turgutreis’teki Miles Ahead ve Cinemaximum Midtown AVM Açık Hava Sineması’ndaki The Beatles: Eight Days a Week film gösterimleri ile 4. gün sonlanacak.

Bodrum Müzik Festivali, 12-16 Ağustos tarihleri arasında Bodrum yarımadasına yayılan programıyla klasik müzikseverlerle buluşuyor. mobilet iOS ve Android uygulamaları ile mobilet.com üzerinden alınabilen festival biletlerinin tüm gelirleri Tohum Otizm Vakfı’na ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanıyor.

Festivali Yakından Takip Etmek İçin:

www.bodrummuzikfestivali.com

facebook.com/bodrummuzikfestivali

instagram/ bodrummuzikfestivali

#bodrummuzikfestivali

#bodrummusicfestival

Bilgi için: Artı İletişim Yönetimi | Eda Erman | 0533 593 67 80 | pozitif@artipr.com.tr

Yorum