Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi’nde kepler atıldı

Yarımada Gazetesi 26/05/2017 - 13:25:23 Bu haber 1418 kere okundu
Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi’nde kepler atıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin yerleşkesi Ortakent Mahallesi'nde bulunan  Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, 10’uncu dönem mezuniyet töreni düzenlendi. Törende, grafik, resim, heykel ve sahne sanatları bölümlerinden  toplam 39 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı.

Şükran-Rauf Nasuhoğlu Araştırma, Eğitim ve Kültür Merkezi'nde  saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, müzik dinletisi yer aldı. Fakülte öğrencileri ile öğretim görevlilerinin fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi sonrası fakülte birincisi olan ve derece alan öğrenciler konuşmalar yaptı.

Törene katılanlar arasında yer alan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, mezun olan öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi. Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ilçenin sosyal hayatına  renk kattığını söyleyen Yılmaz "Bugün aranızda olmaktan memnuniyet duyuyorum. Eğitim önemli bir faaliyet, stratejik bir konu. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak, onları vatana millete hayırlı evlatlar olarak yetiştirmek hepimizin görevi. Hem devlet olarak görevimiz, hem de veliler olarak toplumsal sorumluluğumuz. Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan başta dekanımız olmak üzere tüm öğretmenlerimize, velilerimiz adına  çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Volkan Coşkun ise fakültenin mezuniyet heyecanı ve gururunu paylaşmak üzere bir araya geldiklerini belirtti.   Coşkun "“Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi merkezdeki fakültelerimizden çok farklı bir konumda. Tabiatla iç içe. Buranın merkezdeki fakültelerden farkı sanat icra etmesi. Dolayısıyla Atatürk’ün güzel bir sözü var.  ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyor. Sanat insanları bir araya getirmek demektir." diye konuştu.

İlk öğrencelerini 2004'te kabul etti

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Erol Turgut, fakültenin 2004 yılında grafik, resim ve heykel bölümleri ile eğitim öğretime başladığını söyledi. Turgut "2013 yılında ise Sahne Sanatları Bölümü'nün kurulması ile gelişmeye devam etti. Fakültemiz, kuruluşundan bu yana dünyada sanat ve tasarımdaki gelişmeleri yakından izlemekte, programlarını çağın gereklerine göre güncellemekte, kurumsallaşma yönünde de önemli adımlar atmaktadır. Fakültemiz, çağdaş, yenilikçi bir eğitim-öğretim anlayışıyla birlikte ulusal ve uluslararası sempozyum, çalıştay, sergi gibi etkinlikler düzenleyerek toplumumuzla da buluşturmayı görev edinmektedir. Bu yıl 10. dönem mezunlarımızı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.”  dedi.

Konuşmaların ardından mezuniyet belgeleri verilen öğrenciler, keplerini havaya fırlattı.
Törenin sona ermesi ile resim, grafik ve heykel bölümü son sınıf öğrencilerinin yıl içerinde yaptıkları çalışamlardan oluşan  "10. Mezuniyet Sergisi"nin açılışı yapıldı.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Haber: Yeliz Yavaş 

Yorum