BODRUM’DA YENİ YIL KONSERİ

Yarımada Gazetesi 16/12/2021 - 08:38:29 Bu haber 3390 kere okundu
BODRUM’DA YENİ YIL KONSERİ

Bodrum Art Project, Pekdemir Kültür Sanat tarafından organize edilen ve İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından oluşan ‘Pocket Opera’ grubunun ‘Klasikten Türkülerimize’ Yeni Yıl konseri 28 Aralık akşamı Bodrum Herodot Kültür Merkezinde gerçekleştirilecektir. Saat 20.00 de başlayacak olan konser programında klasik müzik ve sevilen Napolitenlerle birlikte bazı Türkülerimiz de yer alacak.

Programda; Carmen Operasından La Boheme Operasına, Torna a Surriento’dan O Sole Mio’ya, Fikrimin İnce Gülün’den İzmirin Kavakları’na kadar izleyicilerin beğenecekleri birbirinden güzel eserler yer almakta.

Konsere; Bodrum Belediyesi, Bant Boru, Mandarin Resort Otel, Bodrum Begonvilcisi ve Foto Cavit katkılarıyla destek vermekteler.

BİLET SATIŞ YERLERİ

İMGE KİTABEVİ  (0536) 273 89 34

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ  (532) 233 99 60

Sanatseverler arzu ettikleri takdirde bu telefon numaralarından rezervasyon yaparak biletlerini ayırtıp banka havalesi ile ödemelerini gerçekleştirebilir, konser akşamı da Herodot Kültür Merkezi gişesinden alabilirler. 

Herodot Kültür Merkezi girişinde HES sorgulaması yapılması İçişleri Bakanlığı Pandemi genelgesi uyarınca zorunludur. Katılımcılarımızın aşı veya son 48 saat içerisinde yapılmış olan PCR testi sonucunu göstermeleri gerekmektedir.

POCKET OPERA

Pocket Opera; 2021 yılında opera kariyerini 15 yılı aşkındır İtalya’da sürdüren opera sanatçısı Cüneyt Ünsal ve İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçısı orkestra ve koro şefi Ahmet Kahyaoğlu tarafından kurulmuştur.

Avrupa ve dünyanın birçok yerinde örneği olan Pocket Opera konsepti, tanınmış opera eserlerinin bir buçuk saatlik kısaltılmış ve küçük orkestraya uyarlanmış versiyonlarını , pratik,modern dekor ve köstümlerle sahneleyip seyirciyle buluşturmayı amaçlar. Bunun yanısıra tanınmış opera aryaları, düetleri ve halk türkülerinin klasik forma uyarlanmış versiyonlarından oluşan konserlerle de seyirciyle buluşur.

Pocket Opera yakın bir zamanda , 2018’de İzmir Devlet Opera ve Balesi klarinet sanatçıları Özlem Pınar, Kerem Özgür Erdem, Tuğer Doruk ve Onur Yıldız tarafından kurulan “İzmir Klarinet Kuartet” grubu ile birleşmiş ve Türkiye’nin birçok yerinde, Klasik, Barok, Modern, Caz ve türkü düzenlemeleriyle geniş bir seyirci kitlesine hitap ederek sanat çalışmalarına devam etmektedir.

 

Yorum