Bodrum’da şeker ölçümü yapıldı

Yarımada Gazetesi 22/11/2017 - 09:56:44 Bu haber 3322 kere okundu
Bodrum’da şeker ölçümü yapıldı

Bodrum Diyabetle Yaşam Derneği ve Turgutreis Lions Kulübü omuz omuza vererek, Bodrum Oasis Alışveriş Merkezinde halkımıza ücretsiz şeker ölçümü yaptı.
 
18.11.2017 Cumartesi günü saat 11:00 de başlayan şeker ölçümü saat 14:30 a kadar sürdü. Halkımızın yoğun ilgisi ile karşılanan şeker ölçümünde, bir çok kişide normalin üstünde tespit edilen şeker için, hastalar farkında olmadıklarını söylediler ve şekeri yüksek çıkanlar kontrol için hastaneye yönlendirildi. Kendilerine uzmanlar tarafından bilgi verildi.
 
Diyabetle Yaşam Derneği Başkanı Dyt. Banu Belkıs Güner bu testlerin farkındalık için önemli olduğunu ve bir çok hastanın hastalığını dahi bilmeden  yaşadığını ifade etti. ‘’Sonrasında  da iş işten geçmiş oluyor, diyabetli olmak sorun değil. Diyabetle yaşamasını öğrenmek önemlidir’’ dedi. 
 
Bu etkinliğe destek veren Turgutreis Lions Kulübü adına  Başkan Metin Akbulut, sözlerine ‘’Diyabet dünya lionlarının 5 ana hizmet dalından bir tanesidir. Bu yıl diyabet ilk defa ana hizmet dalına alındı. Diyabetle Yaşam Derneği ile görüşmelerimiz devam ediyor. Proje geliştirip, kalıcı miras projeleri yapacağız. Diyabet kampları, Diyabet Merkezleri gibi bir çok planlamalara başladık. Yakında projeleri  Bodrum halkının hizmetine sokacağız.’’ Diyerek, ‘’Kulübüm adına, başta hizmet liderim Betül Köseoğlu olmak üzere, Bodrum Diyabetle Yaşam Merkezine böylesi güzel etkinliği gerçekleştirdikleri için teşekkür ederim’’ dedi.
 

Yorum