Bodrum’da Rus Kültür Günleri Festivali

Yarımada Gazetesi 04/10/2017 - 08:22:30 Bu haber 999 kere okundu
Bodrum’da Rus Kültür Günleri Festivali

GELENEKSEL hale gelen «Rus Kültür Günleri» Festivali’nin 3.’sü bu yıl Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı Moskova Temsilciliği’nin işbirliği ve «Vaş Bodrum» www.bodrum.com.ru) Rusça Bilgilendirme Portalı medya desteğiyle 12-14 Ekim tarihleri arasında organize edilecek.
 
Bu yıl Festivalin programında kültür ve eğlence etkinliklerinin yanı sıra iş çevrelerine yönelik İş Konferansı düzenlenecek. Turizm, yatçılık ve gayrimenkul sektörlerini temsil eden uzmanlar, Ankara Büyükelçiliği’nden diplomatlar Konferansa davetliler arasında. Festivalin programı kapsamında Rus Sinemacılığının Altın Fonu’ndan bir Rus filmi gösterilecek, Bodrum İskele
meydanında kurulacak standlarda Rus folklor dans gösterisi eşliğinde Rus mutfağından özel yemekler Bodrum’luların beğenisine sunulacak.
 
Festivalin programı:
 
12 Ekim, Oasis Bodrum AVM, Konferans Salonu; «Bodrum’u Rusça Konuşan Ülkelerde Tanıtım» İş Konferansı düzenlenecek. Turizm, yatçılık ve gayrimenkul sektörlerini temsil eden davetli uzmanlar Konferansa katılıp Rusya-Türkiye iş ilişkilerini geliştirmek isteyen Bodrum’un iş dünyası temsilcileri ile Rusya piyasasında iş deneyimlerini paylaşacaklar;
 
12 - 14 Ekim, Oasis Bodrum AVM; «Seyahat dünyası» temalı turizm sergisi; Rusya ve Ukrayna’dan tur operatörleri geniş kapsamlı bilgi ve programları sunacak; gezginlerin isteğine göre bireysel tur programları teklif edilecek;
 
12 - 14 Ekim, Oasis Bodrum AVM; Sergi ziyaretçileri, geleneksel Rus halk el sanatları, tarihçeleri ve işçilik tekniklerini tanıma fırsatına sahip olacaklar. Etkinlik süresince ahşap üzerinde oymalar, seramikler ve tekstil, el yapımı süslemeler ve elbette meşhur Rus «Matryoşkalar» sergilenecektir. Festival günlerinde özellikle çocuklar için Matryoşka boyama atolyesi olacak.
 
13 Ekim, Minos Restaurant, Yalıkavak; Rus Sinemacılığının Akşamı kapsamında Altın Fonu’ndan «Mosfilm» stüdyolarında 1977 yılında üretilen ve günümüzde de popülerliğini korumaya devam eden “Ofis Romanı” filmi gösterilecek.
Yönetmen: Eldar Ryazanov
 
Festivalin son gününde Bodrum İskele Meydanında kurulacak standlarda, geleneksel Rus ve Ukrayna mutfağından özel yemekler, Rus sanatçılarının el yapımı hatıra ürünleri katılımcıların beğenisine sunulacak. Eğlence programı kapsamında Rus dans grubu sahneye çıkacak. 

Yorum