Bodrum'da dünya rekoru kırdı

Yarımada Gazetesi 22/05/2017 - 11:30:47 Bu haber 1309 kere okundu
Bodrum'da dünya rekoru kırdı

Milli Sporcu Bilge Çingigiray, su altında 67 metre 16 santimetre yürüyerek, su altında tek nefesle en uzun mesafe yürüyen kadın dünya rekorunu kırdı.
Bilge Çingigiray, Ortakent-Yahşi Bahar Festivali (OYFEST) kapsamında, TED Bodrum Koleji'nde havuzunda rekor denemesi yaptı.
Rekor denemesi için bir süredir hazırlıklarını Bodrum'da sürdüren Çingigiray, alt limiti 40 metre olan su altında tek nefesle en uzun mesafe yürüyen kadın rekorunu denemesinde, 67 metre 16 santimetre yürüyerek rekor kırdı.

Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden milli sporcu, tarihi atmosferde güzel anlar yaşadığını belirtti. Çingigiray, "40 metrenin üzerine çıkmamız yeterliydi. Risk almadan, sağlıklı bir şekilde rekoru kırmış oldum.  Hedefim bu alanda erkeklerin rekorunu geçmek. Bu dünya rekorunu ülkemize getirmekten dolayı çok mutluyum." dedi.

Rekor denemesini izleyenler arasında  bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, izlerken duygulanıp gözyaşlarına hakim olamadığını belirtti.

Guinness Teknik Şahidi  Levent Ucuzal  ise, Çingigiray'ın rekor denemesi için yaklaşık 8 ay hazırlık yaptığını söyledi. Ucuzal,  sualtında tek nefesle en uzun mesafe  yürüme erkekler kategorisinde rekorun 82 metre 57 santimetre ile Türk sporcu Sertan Aydın'a ait olduğunu kaydetti.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Yeliz Yavaş 

Yorum