Bodrum'da Asayiş Toplantısı: Misafirler kendini evinde hissedecek

Yarımada Gazetesi 09/05/2017 - 10:47:15 Bu haber 3250 kere okundu
Bodrum'da Asayiş Toplantısı:  Misafirler kendini evinde hissedecek

Bodrum’da asayiş konularının masaya yatırıldığı toplantı, Muğla Valisi Amir Çiçek’in de katılımıyla Bodrum Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Çiçek’in yanı sıra; İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Sahil Güvenlik Bodrum Karakol Komutanı Binbaşı Süleyman Ercan ile bazı ilçe güvenlik amirleri katıldı.

“Hanutçuluk varsa onun üzerinde duracağız”

Toplantının başında kısa bir açıklama yapan Muğla Valisi Amir Çiçek, “Biliyorsunuz biz vatandaş odaklı hizmetleri yerine giderek yapıyoruz. Bodrum’daki genel güvenlik ne durumda, bununla ilgili arkadaşlarımızla değerlendirme yapacağız” dedi. Vali Çiçek Bodrum ‘un marka turizm şehri olduğunu hatırlatarak başladığı konuşmasında; “Bodrum güvenliğiyle huzuruyla, tesisleriyle, kalitesiyle güzel bir hizmet yapıyor. İnşallah 2017’de de aynı şekilde devam edecektir. Biz bu konuda Bodrum’da öncelikle vatandaşın can ve mal güvenliği, huzurunu ön planda tutuyoruz. Turizmle ilgili hanutçuluk varsa onun üzerinde duracağız. Dışarıdan gelen arkadaşlarımız burada kendilerini evinde hissedecek. Şu andaki yaptığımız toplantı da her zaman ilçelerde gerçekleştirdiğimiz rutin toplantılardan biri.” dedi.

Turizm daha iyi olacak

Turizmin bu yıl geçtiğimiz yıla oranla daha iyi olacağına işaret eden Vali Çiçek; “Turizmde daha önceki yıllara göre düşüş var. Bu tamamen Muğla kaynaklı değil, ülke genelinde yüzde 40’a yakın azalma oldu. Geçen seneki verileri bu ay ile karşılaştırıldığında bir artış var. İnanıyoruz ki geçen senenin üzerinde bir turizm olacak.  Ama şu andaki veriler iyi durumda. Bodrum’da da iyi bir tanıtım hamlesi yapıldı. Bodrum tanıtım tırı 30 ili dolaşıyor. Bodrum’da da geçen yıla göre bir artış olacağını tahmin ediyorum” dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, ilçedeki asayiş konusunda ise “Asayiş olayları geçmiş yıllara bakarsak şimdi iyi düzeyde. Tabi adi suçlar oluyor, onların da biz üzerine gidiyoruz. Ben vatandaşlara şunu öneriyorum; burada herhangi bir şey olduğunda 155’i, 156’yı hatta 112’yi ararsa biz gereken tedbiri alırız” diye konuştu.

Haber Merkezi 

Yorum