BODFAD 2019-2020 sezonunu açıyor

Yarımada Gazetesi 20/09/2019 - 08:36:25 Bu haber 929 kere okundu
BODFAD 2019-2020 sezonunu açıyor

BODFAD Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği, 2019-2020 sezonunu üyeler ortak gösterisi ve Lütfi Özgünaydın sunum-söyleşisi ile açıyor. Bodfad üyelerinin fotoğraflarından oluşan gösterinin ardından, fotoğraf sanatçısı-yazar Lütfi Özgünaydın, ''Bir Zamanlar Kemaliye (Eğin) 50 yıl'' ve ''Zülfü Livaneli'' adlı iki sunum ile bizlerle beraber olacak. Sunum ve söyleşi sonrası Özgünaydın, kitaplarını imzalayacak,
 
Lütfi Özgünaydın, doğduğu Kemaliye'de, yaşadıklarını ve bir şehrin değişimini gösteren, 50 yıl boyunca çektiği fotoğrafları ve yazıları, ''Bir Zamanlar Kemaliye(Eğin) - 50 yıl'' adlı kitabında topladı. İstanbul Fotoğraf Müzesine kabul edilen ve içeriğindeki fotoğraflardan oluşan sergi 24 Ekim'de açılacak. Özgünaydın, bu çalışmanın içeriğindeki fotoğraflardan oluşturduğu sunumda Kemaliye'de elli yıl içinde yaşadıklarını, Keban baraj gölünün gelmesi ile dağlar,köprüler, evlerin sular altında kalıp bir kentin nasıl değişime uğradığını,değişimle birlikte çok özel insanları; şairler, yerel sanatçılar, yazarları anlatacaktır. Sunumun ardından Özgünaydın, bu sürece ilişkin düşüncelerini ve neden bu çalışmayı yaptığını, bizlerle paylaşacak.
 
ZÜLFÜ LİVANELİ
Lütfi Özgünaydın ,Yaşar Kemal çalışmasından sonra, ülkenin en önemli yazarlarını da anlatmaya karar verdi. Danışmanı Feridun Andaç'ın da katkıları ile yirmi yazar seçildi. Doğan Hızlan ile başladı, Feridun Andaç, İnci Aral, Adnan Binyazar, Ayşe Kulin, Cevat Çapan, Haydar Ergülen gibi yirmi yazar bu projede yer aldı. Lütfi Özgünaydın önce yazarların fotoğraflarını, onların sevdiği mekanlarda, evlerinde, masalarında çekiyor. Yazarların yaşamlarından kesitler sunan fotoğraflar ile kendi seçtikleri müzik eşliğinde sunulan gösterinin ardından Özgünaydın yazarla karşılıklı oturup söyleşi yapıyor.
 
Zülfü Livaneli bu yazarlardan birisi.
Özgünaydın :'' “Zülfü Livaneli’nin fotoğraflarını evinde masasında çektim. Daha sonra Bodrum’daki yaşamını izledim. Bodrum’da yaşamının içindeki fotoğraflarını çektim. Yıllardır onu okuyorum. Benim için dünyanın en büyük yazarlarından birisi Zülfü Livaneli.” Lütfi Özgünaydın, 8 dakikalık kendi müziği ile sunulacak gösterinin ardından, onunla olan dostluğunu ve kitaplarını anlatacak.
 

Yorum