Binbaşı Seymen: “Darbe dışındaki suçlamaları reddediyorum”

Yarımada Gazetesi 10/03/2017 - 14:44:04 Bu haber 2060 kere okundu
Binbaşı Seymen: “Darbe dışındaki suçlamaları reddediyorum”


Muğla 2’nci Ağır Ceza mahkemesinde devam eden Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında Özel Kuvvetler timinin başındaki Binbaşı Şükrü Seymen, ‘Darbe dışındaki bütün suçlamaları reddediyorum’ dedi.

Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasında sanıkların ara ifadelerinin alınmasına devam ediliyor. Davanın önemli isimlerinden sanık Özel Kuvvetler Komutanlığı timinin başında olduğu ileri sürülen sanık Binbaşı Şükrü Seymen, darbe dışındaki tüm suçlamaları reddettiğini, helikoptere ateş etmediğini, ateş edip de isabet ettirmemeyi de kendisine hakaret sayacağını açıkladı.

“FETÖ suçlamasını kabul etmeyeceğim”
Sanık Seymen ara ifadesinde, mahkemede adil yargılanma prensibine uyulmasını, her sanık için görevlendirilen avukat sayısının üç olduğunu ve müşteki tarafının da üç avukat ile sınırlandırılmasını istedi. Seymen, “Müşteki avukatları kendilerine algı oluşturmaya çalışıyorlar. ‘Tek ağızdan ifade verilmiyor’ iddiasına katılmıyorum. Benim verdiğim ifade kimsenin ifadesine benzemez. Sırf birileri mutlu olsun, siyasi malzeme çıksın diye, FETÖ suçlamasını kabul etmeyeceğim” dedi.

“Bu İddianameyi ben hazırlasaydım, kendimi beceriksiz sayardım”
İddianamenin özensiz ve yetersiz hazırlandığını ileri süren Seymen, “Eski mesleğimdeki tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki, böyle iddianameyi ben hazırlasaydım kendimi beceriksiz sayardım. Müşteki avukatları ‘tarihe tanıklık ediyoruz’ dediler. Sadece bu cümlelere bütün samimiyetimle katılıyorum. Demokrasi, hukuk ve özgürlüğün dip yaşandığı bir zamandayız. Ne olmamasını bilen gençler ve aydınlar iyi bir gelecek kuracaklardır. Sağ kalırsam ben de ileride torunlarıma elimden geleni yaptığımı söylerim. Marmaris’te helikoptere ateş etmedim. Kurşun yağmuru altında bile telefon ile konuşuyordum. Benim için o anda infiala kapıldığım söylenmiş. 16 yıldır savaşıyorum. Hiç infiale kapılmadım ve bundan sonra da İnşallah kapılmam. Helikoptere ateş etmedim. O kadar ateş edip de bir mermi isabet ettirmemeyi kendime hakaret sayarım. Abdestimden, namazımdan eminim.

“Darbe dışındaki suçlamaları reddediyorum”
Darbeci olduğunun altını çizen sanık Binbaşı Şükrü Seymen, “Darbe dışındaki bütün suçlamaları reddediyorum. Eğer buradan sıvışmak isteseydim, darbeyi reddeder, diğer suçlamaları kabul ederdim. Hakkımda sahte ve hatalı rapor düzenleyen polis ve savcılar hakkında hukukun egemen olduğu zaman davacı olacağım” dedi. (İHA)

Yorum