Bilnet Okullarında 5. Sınıflara Özel “Yoğunlaştırılmış İngilizce Hazırlık Programı”

Yarımada Gazetesi 28/08/2019 - 08:44:45 Bu haber 1063 kere okundu
Bilnet Okullarında 5. Sınıflara Özel “Yoğunlaştırılmış İngilizce Hazırlık Programı”

Bilnet Okulları 2019 – 2020 öğretim döneminde 5. sınıf öğrencilerine özel uygulayacağı  “INTENSIVE ENGLISH PROGRAMME”  (Yoğunlaştırılmış İngilizce Hazırlık Programı) çalışmaları tamamlandı.  Tüm öğrencilerin belli bir standarda getirilmesini hedefleyen bu özel program, öğrencilere tam öğrenme imkânı sunarken, onları kalıcı öğrenme yaşantısı sürecine de dâhil ediyor.
 
Bilnet Okulları, 2019 - 2020 öğretim yılında, seviyesi ne olursa olsun 5. sınıfa geçen tüm öğrencilerin dâhil olacağı “Yoğunlaştırılmış İngilizce Hazırlık Programı” ile dilin sınıf ortamının dışına çıkarılarak, günlük yaşam bağlantısının kurulması amacıyla öğrenciler tarafından aktif bir şekilde kullanılması hedeflenmektedir.
 
Ankara Çayyolu, Ankara Yenimahalle, Bodrum, İzmir Bornova ve Samsun Kampüslerinde uygulanmaya başlanacak bu özel program kapsamında Bilnet Okulları, 5. sınıf müfredatının büyük bir yüzdesini değerlendirerek, İngilizce öğrenme konusundaki mutlak başarı için kalıcı çözümler sunuyor. Öğrencilerinin yabancı dil, spor, kültür, sanat ve teknoloji alanlarında da kendilerini en üst seviyeye çıkaracak bir eğitim almalarını hedefleyen Bilnet Okulları; kodlama, STEM, robotik, maker gibi 21. yüzyıl ihtiyaçları doğrultusunda sunduğu programlarla da öne çıkıyor. 
 
CLIL -  Content and Language Integrated Learning (İçerik Odaklı Dil Öğretimi) 
 
İçerik odaklı dersler aracılığı ile öğrencilerine İngilizceyi öğretmek yerine, dil edinimi sağlamayı amaçlayan Bilnet Okulları, diğer branş derslerinin (Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Görsel Sanatlar, Müzik) kazanımlarını da müfredat dahilinde İngilizce derslerine entegre ederek, öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda somut, kalıcı ve sürdürülebilir öğrenme ortamları oluşturmaktadır. 
 
Bu kapsamda, İçerik Odaklı Dil Öğretim Modeli (CLIL) çerçevesinde planlanan ve haftada 20 ders saatinden oluşan Bilnet Okullarına özgü İngilizce öğretim programı öğrencileri, öğrenme yaşantılarına yön verecekleri, okuma, dinleme, konuşma, karşılıklı konuşma ve yazma gibi dil becerilerini kullanacakları, bir bütün olarak yabancı dile hâkim olacakları, edindiği bilgi ve becerilerini günlük hayatta etkili bir şekilde kullanacakları bir geleceğe taşımaktadır. 
 
2019-2020 öğretim yılı itibariyle Bilnet Okullarında uygulanacak bu özel programın temelini oluşturan İçerik Odaklı Dil Öğretim Modeli (CLIL) ile öğrencilerin, olayları analiz edip yorumlamaları, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeleri, evrensel değerler ve kültürel farklılıkları kavramaları, bilimsel ve sosyal alanda kendilerini ifade etmeleri hedeflenmektedir.
 
Öte yandan, bireyleri 21. Yüzyıl dünyasına hazırlayan “INTENSIVE ENGLISH PROGRAMME” kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda öğrenciler, günümüz standartlarına uygun ve aynı zamanda etkili bir ölçme-değerlendirme sürecine dâhil olmaktadır. Bu anlamda, evrensel olarak kabul görmüş, tarafsız ve tanınan sınavlar okullarımızda dil öğretiminin bir parçası olarak düşünülmektedir. 
 

Yorum