BELEDİYE PAZAR YERLERİNDE FİYAT DENETİMİ YAPIYOR

Yarımada Gazetesi 15/04/2020 - 09:40:26 Bu haber 3836 kere okundu
BELEDİYE PAZAR YERLERİNDE FİYAT DENETİMİ YAPIYOR

Bodrum Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle bazı ürünlerde astronomik fiyat artışı olduğu yönündeki şikayetleri göz önüne alarak denetim uygulaması başlattı.

Kurulan her semt pazarında virüs önlemlerini yakından takip eden Belediye Başkanı Ahmet Aras, ziyaretlerinde esnafa “Fiyatlarınızı dengede tutun, vatandaşı mağdur etmeyin” uyarısı yapmaya devam ediyor.  Başkan Aras, Zabıta ve Mali Hizmetler Müdürlüğü ekiplerine de pazar yerlerindeki fiyatların sık sık kontrol edilmesi ve etiket denetimi yapılması yönünde talimat verdi.

Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü ekipleri fiyat kontrollerini gerçekleştirmek üzere sahaya indi. Yarımada genelinde kurulan pazar yerlerinde Zabıta ile birlikte denetim yapan ekipler, esnaflara uyarılarda bulundu. Belediye Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Demirel,  bazı ürünlerdeki fiyat artışının hal çıkış fiyatlarının yükselmesinden kaynaklandığını tespit ettiklerini belirterek, “Esnafımız iyi niyetli ancak hal çıkış fiyatı arttığında perakende satış fiyatı da aynı oranda yükseliyor. Vatandaşın mağdur edilmemesi için denetimlerimizi sürdüreceğiz” dedi. Belediye ekiplerinin uyarısı ile bazı esnaflar da yüksek olan fiyatlarını geri çekerek etiketlerini yeniledi.

Öte yandan Bodrum pazarlarında “askıda sebze meyve” uygulaması yaygınlaşmaya başladı. Bodrum pazarcılarının “İmkanın varsa bırak, ihtiyacın varsa al” kampanyası her mahalle pazarında karşılık buluyor. Dayanışma tezgahındaki ürünlerin miktarı ise giderek artıyor.

 

Yorum