Barış Teknesi yelken açıyor

Yarımada Gazetesi 29/08/2020 - 09:04:34 Bu haber 1867 kere okundu
Barış Teknesi yelken açıyor

 Bodrumlu kadın denizciler Dünya Barış Günü’nde bir kez daha Ege sularına yelken açıyor.

 
Kadınların gücünü ve üretkenliğini denizde de göstermek amacıyla deniz tutkunu kadın denizcilerin biraraya gelerek oluşturduğu ’Tutkumm’ ekibi, 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamaları çerçevesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan “Barışa Yelken” etkinliğinde Ege sularında biraraya geliyor. 
 
Bodrum’dan çıkarak Didim, Kuşadası, Sığacık ve Çeşme’yi kapsayan yaklaşık 300 deniz millik bir seyir gerçekleştirecek olan kadın denizciler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesiyle Ege sularında barış rüzgarları estirecek. Her yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenmesi ve geleneksel hale getirilmesi planlanan Eylül ayı barış seyirlerine, Barış Seyri ile başlanacak.  
 
Yaklaşık 23 kadın yelkenci Barış Seyri için, 28 Ağustos Cuma akşamı saat 19.00’da Tutkumm, Kechi Sailing, Nil ve Bende teknesinde Milta Bodrum Marina’da toplanacak, 29 Ağustos sabahı saat 9.00’da ise yola çıkacak. 
 
Barış Seyri, sosyal medyada “deniztutkususeyirde” adresinden günlük yayın yapacak ve “Yurtta Barış Dünyada Barış” ve “Kadınla Barış” mesajını vermeye devam edecek.
 
Doğaya, denize, yelkene, barışa tutkun kadınların büyük desteğini kazanan, kendilerine gösterilen büyük ilgiden cesaret ve güç aldıklarını ifade eden Tutkumm teknesi kaptanı Neşe Hasipek şunları dile getirdi:
 
“Adriyatik, Akdeniz-Kıbrıs ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100.yılında “Sözde değil Özde İzindeyiz“ diyerek Türk Kadının 100. Yıl seyrinden sonra her yıl Eylül ayında yapmayı planladığımız Türk kadınları barış seyrine, 29 Ağustos cumartesi sabahı saat 9.00’da Milta Bodrum Marina’dan başlıyoruz. 7 gün sürecek olan seyrimizde kadınlar olarak yelkenle barış çağrısı yapmaya devam edeceğiz. Yelkenlerimizi şiddete uğrayan kadınlar için açarak “Kadınlarla Barışın” diyoruz. Amacımız kadınların gücünü ve üretkenliğini denizde de göstermek, denizlerde kadınların sesi olmak istiyoruz.”
 
Tutkumm ekibinin barış seyirlerine; Milta Bodrum Marina destek veriyor. Didim D-Marin, Kuşadası Setur Marina, Sığacık Teos Marina ve Çeşme Marina da ekipleri marinalarında konuk edecekler. 
 
Seyre katılacak kadın denizciler ise şunlar;
Tutkumm teknesinde; Neşe Hasipek, Elif Birand, Arzu Özkan, Ayşe İsbir, Banu Şen, Bürge Kaya, Dilek Ibanoğlu, Ender Artur, Güldem Sağra,  
 
Bende teknesinde; Ceyda Güleçyüz, Aynur Tattersall, Merih Sütlaş, Nuray Varol, Birsen Kozan, Çağla Turhan, Nihal Ermiş, Cahide Erel  
 
Kechi Nil teknesinde; Nevin Çırağan, Nuran Savaşkan Akdoğan, Juliana Patricia Elerman, Neşe Salgıncı, Sevim Salkım ve Derya Çöğendez.

Yorum