Bahriye Üçok anıldı

Yarımada Gazetesi 05/10/2016 - 19:03:47 Bu haber 2174 kere okundu
Bahriye Üçok anıldı

1990 yılında evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu hayatını kaybeden Bahriye Üçok, Bodrum Kent Konseyi Cumhuriyet Atölyesi Çalışma Grubu tarafından Bodrum Belediyesi Turgutreis Hayırlı Sabancı Mavi Salon’da düzenlenen toplantıyla anıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Atölyesi Çalışma grubu üyelerinden Funda Akçalı, Bahriye Üçok’un laik Cumhuriyet için önemini vurguladı. Üçok için hazırlanan programda Çalışma grubu üyelerinden Meral Saraçbaşı’nın yaptığı sunumda, özgeçmişi yanında, kitapları düşünceleri, siyasi hayatı anlatıldı. Bahriye Üçok’un Kontenjan Senatörü olarak başlayan CHP, Halkçı Parti ve SHP ile süren siyasetçi kimliğini Çalışma grubu üyesi ve CHP Bodrum İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ender Taşören aktardı. Siyasi çalışmalarından örnekler sundu.

Toplantıda önemli bir konuk

Çalışma grubu üyelerinden Şerefnur Oymak, Bahriye Üçok’un daha önce birlikte çalıştığı Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan’ın Bahriye Üçok’a seslenişini okudu. Ankara’da mezarı başında ve Çankaya Belediyesince düzenlenen ve Üçok’un adını taşıyan heykelinin de yer aldığı parkta yaptıkları anma toplantılarını aktardı. Anma gününün önemli bir de konuğu vardı. Bahriye-Coşkun Üçok çiftinin yeğeni ve Kumru Üçok’un kuzeni Prof. Tengiz Üçok da Bahriye Üçok’a ilişkin anılarını paylaştı. Bahriye Üçok’un aslında bir İslam tarihçisi olduğunu belirten Tengiz Üçok, onun aile içinde sevecen, sakin kimliği yanında inançlarının gereklerini de belli etmeden yerine getirdiğini aktardı. 

Yorum