Atık Toplama Yarışması devam ediyor

Yarımada Gazetesi 28/04/2017 - 15:30:00 Bu haber 1469 kere okundu
Atık Toplama Yarışması devam ediyor

Menteşe Kocamustafendi İlkokulu 2-D sınıfı öğrencileri Menteşe Belediyesi’nin ‘Çağdaş Toplum, Temiz Kent’ ilkesi ile bu yıl üçüncüsünü düzenlediği ‘Okullar Arası Kazanılabilir Atık Toplama Yarışması’ kapsamında 42 kilogram atık pili geri dönüşüme kazandırdılar.

Atık toplama yarışması ile amaçlarının çocuklara genç yaşta çevre ve doğa bilinci kazandırmak olduğunu belirten Menteşe Belediye Başkan Vekili Leyla Ersöz, “Belediyemiz ve Muğla Çevre Geliştirme Derneği ile ortaklaşa yürütülen Yeniden Kazanım Projesi (YEKAP) kapsamında düzenlediğimiz yarışmamızla, çocuklarımıza temiz çevre bilincini aşılamak ve onlara daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakmayı amaçlıyoruz. Çocuklarımızın hızla tükenen doğal kaynaklardan tasarruf etmelerini sağlayarak farkındalık yaratmak temel hedefimiz. Yarışmamıza yoğun bir ilgi olması ve çocukların bu konudaki duyarlılığı da bizi mutlu ediyor” dedi.  
Okullar Arası Kazanabilir Atık Toplama Yarışması 31 Mayıs 2017 tarihinde sona erecek.
Dünya Çevre Günü olan 5 Haziran 2017’de düzenlenecek ödül töreninde en fazla atık toplayan ilk 3 okul ile öğrenci başına en çok pil toplayan ilk 3 okula fotokopi makinesi, spor malzemeleri ve satranç takımı ile hediye edilecek.

Haber Merkezi

Yorum