Ansızım galası Bodrum’da yapılacak

Yarımada Gazetesi 25/07/2018 - 08:17:21 Bu haber 563 kere okundu
Ansızım galası Bodrum’da yapılacak

“Ansızım” kısa filmi önce Bodrum’da yapılacak galada, ardından İstanbul’da izleyiciyle buluşacak…
 
Usta oyuncu Tarık Papuççuoğlu’nun rol aldığı kısa filmin konusu Alzheimer.
 
Yönetmenliğini Serkan Turaç’ın yaptığı Ansızım isimli kısa film, 16 Ağustos 2018’de Bodrum Oasis Cinemarine 5 numaralı salonda saat 20:30’da izleyicisiyle buluşacak. 
 
Film, eşini çok seven bir adamın hikayesini konu alıyor. Filmde usta oyuncu Tarık Papuççuoğlu’na  Hanna Ludwig ve Cansu Kayan eşlik ediyor. Bodrum Kısa Film Atölyesi, BodruMOLA Cafe Sanat Etkinlikleri/Atölyeler  çerçevesinde ilk proje grubuna 2017 Aralık ayında start verdi. Serkan Turaç ile Bodrum Kısa Film Atölyesi’nde üç aylık bir atölye çalışması sonucunda gerçekleşen kısa filmin çekimleri Bodrum’da Mart ayında yapıldı. Atölye katılımcıları özenli bir çalışmanın meyvelerini Ansızım filmi ile yakalamaktan ve böyle bir çalışmanın içinde yer almaktan oldukça mutlu oldular. Atölye sürecinde yönetmenlikten kamera kullanımına, sanat yönetmenliğinden planlamaya kadar bir kısa filmde yer alan tüm aşamaları öğrenerek deneyimleme şansı yakaladılar…
 
Filmin süresi 15 dakika.  İlk gösterim Bodrum’da yapılacak ve sonrasında film İstanbul’da izleyici ile buluşacak. Filmin galasında,  oyuncularla ve ekiple söyleşi imkânının yanı sıra kamera arkası görüntülerini de izleme şansına sahip olacaksınız.  Ücretsiz olarak gösterilecek olan kısa filmi, 16 Ağustos 2018 saat 20:30’da izleyebilirsiniz.
 
Bodrum Kısa Film Atölyesi Katılımcıları: Ahmet Çimeli, Cana Üngün, Cansu Kayan, Emrah Yaşar, Kenan Tunç, Lalitah Tine, Meltem Öneş, Nilay Çelik, Remzi Uymaz, Salih Akman, Sema Köksal, Utku Karacan, Çetin Akıncı, Özgür Erdem Demirayak.
 
Serkan Turaç    www.serkanturac.com
 
Öğrenimini Reklam ve Halkla İlişkiler üzerine tamamladıktan sonra Fotoğrafçılık ve Kameramanlık eğitimi alan Turaç, 1990’lı yılların başında fotoğrafa yerel bir gazetede başladı. Çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde, gazetelerde ve internet sitelerinde röportajları, yazıları ve fotoğrafları yayımlandı. Yurtiçi ve yurtdışında karma fotoğraf sergilerine katıldı ve çeşitli dereceler aldı. Ulusal ve uluslararası alanda fotoğraf ve sinema jüri üyeliği bulunmaktadır. Belgesel, kısa film ve uzun metraj sinema projelerinde bulundu. Kendi kısa filmi ”Not”u 2016’da çekti. 2018’de, ikinci kısa filmi olan “Ansızım” Bodrum Kısa Film Atölyesi’nde verdiği atölyeden sonra katılımcılarla birlikte çekildi. Tasarımsal alanda dereceleri bulunmaktadır. Fotoğraf seminerlerine çeşitli şirketlerin kulüpleri, dernekler, üniversiteler ve liselerde devam etti. 2016’da Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Hareketli Fotoğraflar Sergisi “FOTOMOTION”ı ikisi uluslararası festival olmak üzere 4 ayrı sergi salonunda izleyici ile buluşturdu. Danışmanlığında birçok fotoğraf atölyesi farklı konseptlerde sergilendi. Son olarak “Kartpostallarla İstanbul” ve “Su” projelerinde danışmanlık yaptı. Halen firmalar için tanıtım filmleri ve prodüksiyon işlerini yürütmektedir. 
 
İFSAK’ta (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) uzun yıllar çeşitli görevler aldı. Yönetim kurullarında bulundu. İFSAK eğitim biriminde ve dergisinde görevler üstlendi. 2013-2015 İFSAK Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. İFSAK ve TFSF’nin (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) eğitim kitabında görev alarak bölümler yazdı. İstanbul Fikri ve Sınaî Haklar bilirkişiliği yapmaktadır. FIAP Uluslararası Fotoğraf Sanatı Fedarasyonu (Fédération Internationale de l'Art Photographique) EFIAP/b unvanına ve GPU (Global Photographers International) tarafından verilen ZEUS unvanına sahiptir. İstanbul Fotoğraf Müzesi’nde bir fotoğrafı yer almaktadır. Fotoğraf ve video çalışmalarına devam  etmektedir. Türkiye’de İFSAK, BÜFOD, BODRUMART üyesi, Sille Sanat Sarayı, Muş Fotoğraf Sanatı Derneği ve Halikarnas BOFSAD onur üyesidir.   

Yorum