ALEVİ BEKTAŞİ KÜLTÜR DERNEĞİ’NDEN AŞURE ETKİNLİĞİ

Yarımada Gazetesi 27/08/2021 - 10:30:39 Bu haber 1852 kere okundu
ALEVİ BEKTAŞİ KÜLTÜR DERNEĞİ’NDEN AŞURE ETKİNLİĞİ

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından Bodrum Belediyesi meydanında aşure etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, eski ilçe başkanı Recai Seymen, CHP’li Tuna Işın ve avukat Remzi Kazmaz’da dernek üyelerini aşure gününde yalnız bırakmadı.

 

Muharrem ayında Yas-ı Matem oruçlarının sonunda Bodrum Belediyesi meydanında aşure etkinliği gerçekleştiren dernek tarafından aşura dağıtımı yapıldı. Aşure dağıtımına başlamadan önce dualar yapıldı, daha sonra aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Etkinliğe birçok vatandaş katıldı.

 

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Av. Cem Yalçın “Biz dernek olarak Muharrem ayı içerisinde aşure etkinliği düzenlemekteyiz. Bu sene aşuremizi Bodrum meydanında tüm halkımızla paylaşıyoruz. Aşure demek, birlik, beraberlik, dayanışma demek. Bu geçirdiğimiz günlerde böyle dayanışmaya ihtiyacımız var. Bu birlik, beraberlik içerisinde aşureyi canı gönülden paylaşıyoruz. Etkinliğimize katılan ve bizimle aşuremizi paylaşan tüm dostlara, arkadaşlara teşekkür ediyoruz.”

 

 

 

Yorum