AKUT Bodrum ekibi Afet Bilinçlendirme Seminerlerine devam ediyor

Yarımada Gazetesi 17/08/2017 - 09:58:47 Bu haber 538 kere okundu
AKUT Bodrum ekibi Afet Bilinçlendirme Seminerlerine devam ediyor

Kurulduğu 2008 yılından bu yana Bodrum'da 26 binin üzerinde öğrenci ve yetişkine afet bilinçlendirme semineri veren afet AKUT Bodrum ekibi bilinçlendirme seminerlerine yoğun bir şekilde devam ediyor.

 

Bodrum'da 21 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşanan depremler nedeniyle Bodrum halkı deprem gerçeğiyle yüz yüze geldi. Bu çerçevede halktan site sakinlerinden işyerlerinde gelen talepler üzerine AKUT Bodrum ekibi yoğun bir bilinçlendirme seferberliğine başlatmış oldu. 9 yılda Bodrum ve ülkemizin değişik yerlerinde 200'ün üzerinde operasyona gerçekleştiren AKUT Bodrum ekibi  ekip, gelen talepler üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı.

 

Geçtiğimiz günlerde Akyarlar güzelleştirme Derneği.  Kent Konseyi Akçaalan sakinlerine, Anaokulu öğretmenlerine, Aspat Türk Müzüği  Korosu gibi gruplara deprem öncesi anı ve sonrasında neler yapılıp, nelerin yapılmayacağı ile ilgili bilgilendirme semineri yapıldı.   

Son olarak da Turgutreis'te mahalleli tarafından (Ebide nine olarak bilinen),

82 yaşındaki 6 çocuk 17 torun sahibi, asıl adı Senvinli Tanışan  kolları sıvadı ve Turgutreisin Karabağ mahallesinde 80 çivarında mahalleliyi evivin önünde toplayarak,  deprem konusunda mahallesini  bilinçlenmesini sağladı. Yapılan semineri öncülük eden Ebide  nine konu ile ilgili "Deprem olunca komşuların bazıları çok korktular. Ben korkmadım.Güldüm depremden korkmamak lazım. AKUT'tan yardım  istedim. Hemen geldiler. Mahalleyi kapı kapı dolaştım. Bazıları inandı bazıları inandı bazılar inanmadı. İnananlar geldi. Çok teşekkür edrim. Şen oldu. " dedi. 

Gelen talepler üzerine 17 Agustos Perşembe  günüde, Turgutreis D Marin açıkhava Anfitiyatrosunda saat 21.00 de halkımıza açık  bilgilendirme semineri yapılacaktır.

 

Konuyla ilgili olarak ekip lideri Sadettin Uslu, " Bölgemizde yaşanan 21 Temmuz depremi yıllardır söylediğimiz ve söyleyeceğimiz beklediğimiz bir depremdedi. Bizim için sürpriz olmadı%100 olacağını zaten söylüyorduk. Bunu daha önce bizimle diyalog kuran herkes biliyor. Böyle bir depremi Bodrum'un yapılaşmasının iki katlı olması, fay hatlarının yönleri ve deprem suresinin uzun olmaması gibi etkenlerle, ne mutlu ki can kaybı olmadan atlattık.  Kaymakamlığımız, Belediyemiz, AFAD, UMKE ekipleri çok hızlı bir şekilde koordine oldular. Biz zaten deprem olduğunun 2. Dakikasından itibaren sahadaydık ve o gece 60 kadar vatandaşımızı merkezimizde misafir ettik. Deprem bizim ülkemizin en önemli afet gerçeği. Bunu kabullenip bununla yaşamayı öğrenmekten başka bir alternatifimiz yok. Deprem olduğunda panik yapıp kendimize ve çevremizdekileri zarar vermek yerine, depremi öğrenerek bu süreçte öncesinde anında ve sonrasında neler yapmamız gerektiğini bilmek zorundayız ve bunu normal zamanda sık sık tekrar ederek, deprem anında insiyaki olarak yapmamız gerekiyor. Biz Konacık'taki Bodrum Kürşat Avcı Operasyon ve Eğitim Merkezimi'zde  Talep edildiği taktirde halkımıza bu konuda bilinçlendirme seminerleri ve eğitimleri vermeye devam ediyoruz. Olası depremleri en az hasarla atlatabilmeleri için 7/24 elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Artık gerçekçi olup afetsiz günler dilemek kadar, herkesin elini taşın altına koyup, üzerine düşeni yapması gerekiyor!!!. ) dedi.

 

Yorum