Akça’dan Büyükşehir’e turizm politikası eleştirisi

Yarımada Gazetesi 02/05/2017 - 14:48:53 Bu haber 1249 kere okundu
Akça’dan Büyükşehir’e turizm politikası eleştirisi

AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Avukat Gültekin Akça, Büyükşehir Belediyesi’nin turizm politikasının olmamasını eleştirdi ve uzun süredir devam eden alt yapı çalışmalarına tepki gösterdi. Avukat Gültekin Akça; “Büyükşehir Belediyesi Turizm Komisyonu henüz bir toplantı yapamadı. Önemli bir turizm merkezi olan Muğla için bu kabul edilemez. Belediye alt yapı çalışmaları yaparken planlama ve zamanlama konusunda yeterince başarılı değil. Önemli turizm merkezlerinde 6 aydır devam eden alt yapı çalışmaları var.” dedi.

AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Avukat Gültekin Akça, Büyükşehir Belediyesi’nin turizm politikasının olmamasını eleştirdi ve uzun süredir devam eden alt yapı çalışmalarına tepki gösterdi.

Akça, yaptığı yazılı açıklamada Muğla’nın Türkiye turizmi için önemli merkezlerinden birisi olduğunu anımsatarak, “Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılı faaliyet raporunu AK Parti grubu olarak gerekçelerimizi açıklayarak reddetmiştik. 2017 yılı turizm sezonu başladı. 2014 yılından beri Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi, planlı, programlı ve hedefi belirlenmiş bir turizm politikası yok. Yapılan çalışmalar iddalı projeler olmadığı gibi Muğla turizmine bir katma değeri de yok. Oysa komşu Büyükşehir Belediyelerinin turizme yönelik hayata geçirdiği önemli projeleri var. Bu projeler göz önünde bulundurulduğunda da Muğla Büyükşehir’in bu konuda ne kadar geride kaldığı görülüyor” diye konuştu.

 

Komisyon eleştirisi

 

Muğla’da yaşayan vatandaşlar için turizmin önemine işaret eden Akça “Muğla’nın tüm ilçeleri turizmden doğrudan veya dolaylı olarak yararlanmaktadır. Muğla’nın tamamına hizmet götürmesi gereken Büyükşehir’in bu bağlamda Muğla turizmi için de katma değer sağlayacak iddialı projeleri hayata geçirmesi lazım” dedi.

Akça, Büyükşehir Belediyesi Turizm Komisyonunun henüz bir toplantı yapamadığına işaret ederek, “Meclisimiz bünyesinde turizm sektöründe ciddi tecrübeye sahip arkadaşlarımız var. Bunların tecrübelerinden mutlaka faydalanmamız gerekiyor. Turizm komisyonu zaman zaman ilçelerdeki turizmcilerle, STK’larla görüş alışverinde bulunmalı. Böylelikle turizmin sıkıntıları ve çözüm yolları yerinde tespit edilmeli. Bu çalışmalarla Muğla Büyükşehir’in turizm politikası belirlenmeli.  Önemli bir turizm merkezi olan Muğla’da bugüne kadar turizm komisyonunun toplantı yapmamış olması kabul edilemez. En kısa süre içinde turizm komisyonu ve bugüne kadar hiç toplanamayan diğer komisyonların kısa sürede toplanmasını temenni ediyoruz.” diye ekledi.

 

6 aydır devam eden çalışmalar

 

AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Avukat Gültekin Akça, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı çalışmaları yaparken planlama ve zamanlama konusunda yeterince başarılı olmadığını öne sürerek, şunları söyledi:

“Önemli turizm merkezlerinde 6 aydır devam eden alt yapı çalışmaları var. Bu çalışmalar artık vatandaşları bıktırmış durumda. Bu çalışmalar nedeniyle kış mevsiminde çamurla mücadele eden vatandaşlar, yazın gelmesi ile birlikte toz, toprakla uğraşmak zorunda kalıyorlar.

Alt yapı çalışmalarından bıkan vatandaşlar her gün sosyal medyadan tepkilerini dile getirmeye devam ediyorlar. Büyükşehir Belediyesi bu çalışmalarla ilgili planlamalarını mutlaka süratle gözden geçirmeli ve özellikle turizm merkezlerinde bundan sonraki alt yap çalışmalarını süratle tamamlamanın bir yolunu bulmalı. Aksi takdirde turizm sezonun ortasında devam eden alt yapı çalışmaları bölge turizmini de olumsuz etkileyecektir.”

Haber Merkezi

 

 

 

 

 

 

Yorum