AK PARTİ İL BAŞKANI KADEM METE: YAPTIKLARIN VE SÖYLEDİKLERİN BİRBİRİNİ TUTMUYOR

Yarımada Gazetesi 09/08/2019 - 11:58:44 Bu haber 5887 kere okundu
AK PARTİ İL BAŞKANI KADEM METE: YAPTIKLARIN VE SÖYLEDİKLERİN BİRBİRİNİ TUTMUYOR

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, geçtiğimiz günlerde ayakkabı kutuları ile partisinin il binasında basın açıklaması yapan Milletvekili Mürsel Alban’ın açıklamalarına sert çıkıştı. Mete,” Milletvekili Alban’ın geçmişte yaptığı uzulsüzlükler  ve yolsuzlukar, yaptığı basın açıklamasındaki söylevleri ile birbirine uyuşmuyor” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ın geçtiğimiz günlerde il binasında yaptığı basın açıklamasına yönelik,  AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’de  AK Parti İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Kadem Mete, basın açıklamasında,  Milletvekili Mürsel Alban’a seslenerek, “Senin hasta olmadığın yönünde hiç kimse bir açıklamada bulunmadı. Sen çok hasta iken, iş göremez raporun varken, nasıl oluyor da partinin il başkanlığını ve milletvekilliğini yapıyorsun” dedi.

“YAPTIKLARIN VE SÖYLEDİKLERİN BİRBİRİNİ TUTMUYOR”

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla’da bir basın açıklaması yapmış. Bu açıklamayı arkadaşlarım bana iletti. Fakat Sayın Mürsel Alban’a isnat edilen  suç ve davranışla, kendisinin yapmış olduğu davranışlar birbirlerini tutmuyor. Yapılan açıklamalar birbirleriyle alakasız şeyler. Biz veya birileri sayın Alban’ın hasta olmadığını iddia etmedi. Sadece belirli bir dönemde yapmış olduğu usulsüzlük ve yolsuzluktan bahsedildi. Biz bu açıklamamızın arkasındayız. Zaten bu yolsuzluğu devlet ortaya çıkardı ve sayın Mürsel Alban’da kendisi kabul etti bu gerçeği. Kendisi hasta olmuş ve o süreç içerisinde tedavisini sürdürmüş. Bu bizi hiç ilgilendirmiyor. Allah tez zamanda şifasını versin. Biz böyle bir iddiada değiliz. Devlet bir kere şu gerçeği tespit etmiş. Bir kere sizin bir şirketiniz var. Siz o şirkette sigortalı olarak çalışan tek kişisiniz. Yani bir şirket düşünün tek bir çalışanı var. Oda şirketin sahibi. Ama şirket hiçbir faaliyette bulunmuyor ve bir kuruş vergi vermiyor. Bu arada sigortalı olarak gösterdiği kişinin de sigorta primini ödemiyor.Çünkü, sigortalı olan kişi de hasta olduğu için çalışmıyor. Ve hasta olduğu içinde üstüne üstlük bir de devletten para alıyor. Bu parada rapor parası dediğimiz para. Bu durum yıllarca devam etmiş. Devlet sonunda bunu tespit ettiğinde, diyor ki; sen kendi şirketinde sigortalı olarak çalışamazsın.

“YAPTIĞI USULSÜZLÜK VE YOLSUZLUĞU KENDİ KABUL EDİYOR”

Mete, “Sayın Milletvekili Alban devletin bu usulsüzlüğünü çıkarması sonucu, “Hayır ben böyle bir usulsüzlük yapmadım” demiyor. Sayın avukatı sadece iki konuda itiraz ediyor. Bu itirazlarda zaman aşımından ve mevcut  yapıdaki yapılandırmadan faydalanmak istediğini belirtiyor. Yani suçu kabul ediyor ve yapılandırmadan yararlanarak borcu taksitlendiriyor. Biz bu konuyu deklere ediyoruz. Bu bir ahlaksızlıktır. Bu bir yolsuzluktur. Sen o tarihlerde hasta olabilirsin. Bunda bişey yok. Zaten devletimiz hasta olan vatandaşlarımıza karşı görevini yerine getiriyor. Ama ben şunu çok merak ediyorum ve Muğla’lı hemşerilerimizin taktirine bırakıyorum. Sen nasıl oluyor da çalışamayacak durumdayken, zerre kadar bir iş yapmazken, devletten iş görmezlik raporu parası alırken, gidip siyasi bir partinin il başkanlığını yapıyorsun. Ben kendimden biliyorum. Siyasi olarak devamlı koşturmaca içerisindeyiz. İl başkanlığı yapacak kadar sağlıklısınız, ama çalışamayacak kadar da devletten aciz olarak para alacaksınız. Bunun açıklamasını Muğla’lı vatandaşlarıma aktarsın” dedi.

“AYAKKABI KUTULARINI BERABER AÇALIM”

Milletvekili Mürsel Alban’ın açıklamasında tozlu ayakkabıları göstermesiye acitasyon yaptığını söyleyen Kadem Mete, “Tozlu ayakkabı kutuları göstermekle kendini aklayamazsın” diyerek sözlerini  sürdüren AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, “Sayın Alban, acitasyon yaparak, kendini acındırarak bu işler böyle olmaz. Delikanlı, mert bir şekilde, Evet siz hata yaptınız.Devletin size vermiş olduğu imkanları kötüye kullandınız. Devlette sizi yakaladı. Parasını da tıkır tıkır geriye alıyor. Öyle tozlu ayakkabı kutuları göstermeyi bırakında yaptığınız usulsüzlüğün karşısında halkından özür dile. Çalışamayacakken hastasın, il başkanı oldun ve şimdi de milletvekili oldun. Hiçte öyle sağlıksız bir görüntünüz yok. Allah nice ömürler versin. Hiç kimse bu devletin  bir kuruşunu haksız yere alamaz. Alırsa da böyle tıkır, tıkır faizi ile birlikte geriye alır. Kutuları gösterdiniz madem.Bende buradan bir sorayım. Kaç tane şirketiniz var? Bu şirketlerde ne işlemler yapıyorsunuz? Kimlerin işlerini yapıyorsunuz?  Muğla Büyükşehir ve CHP’li ilçe belediyelerinde şirketleriniz ne tür hizmet veriyor?  Bir ara gelin bir müsait zamanımızda bunların bir açıklamasını yapalım. Biz şu aralar vatandaşlarımızın istek ve talepleri ile yoğun mesai harcadığımız için pek vakit bulamıyoruz. Boş kaldığımız bir zamanda gel de o kutuları beraber açalım. İçinde tozlu ayakkabılar mı yoksa ihale dosyaları   mı veya belediyelerdeki ihale dosyalarınız mı çıkar  bir bakalım” şeklinde konuştu.

“İSPATLAMAYAN ŞEREFSİZDİR”

 

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ın kendisi hakkında bulunduğu iddialara da cevap veren İl Başkanı Kadem Mete, “Kurban Bayramına kadar bana müsaade etmiş. Hodri meydan buyur. İlçe başkanlığım ve il başkanlığım görevimde,  kendime, aileme, en yakınlarıma ve bir başka kişiye zerre kadar bir menfaatte bulunduysam açıklamayan şerefsizdir. Böyle bir menfaat eden de şerefsizdir. Marmaris Belediyesi de CHP’li, Muğla Büyükşehir Belediyesi de CHP’li. Beni başkanlığını yürüttüğüm kooperatifin arazisi daha önce ne arazisi  imiş. Hangi gerekçe ile ne olmuş. Bayrama kadar da ben ona süre veriyorum. Kendisi istediği gibi belediyelerden araştırmasını yapsın. Ne usulsüzlük varmış. Bir an önce bunu çıkarsın. İddiasını ispat etmeyen de müfteridir. Ben kendisini bekliyorum ve açıklamasını yapsın” diye konuştu.

 

“ALBANLAR’A AİT ARAZİ HAKKINDA DA AÇIKLAMA BEKLİYORUM”

Bu arada beni İmar usulsüzlüğü ile suçlayan Sayın Alban ben çok merak ettim. Hazır kendiniz de dediğiniz gibi, madem tarım  arazileri ile çalışma yapacaksınız. Şu geçen ay Menteşe Belediyesi Meclisinden 1/1000’likleri geçen ve 1/5000’likleri Muğla Büyükşehir Belediyesine sevk edilen, Menteşe Belediyesi sınırları içerisindeki tarım arazileri içindeki 33 dönümlük sizin de ortağı olduğunuz Albanlar’a ait arazi hakkında da açıklama yaparsanız sevinirim” dedi.

 

 

Yorum