80 sözcük ile sağlıklı bir iletişim kurulamaz

Yarımada Gazetesi 09/11/2018 - 07:30:39 Bu haber 2638 kere okundu
80 sözcük ile sağlıklı bir iletişim kurulamaz

Personel ve üye eğitimlerini sürdüren Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nda bu kez üç eğitim birden düzenlendi. Satış ve Pazarlama, Çağdaş Pazarlama Teknikleri ve İleri İletişim Teknikleri konulu eğitimler, ABİGEM Eğitmeni, Psikolog Besim Ogelman tarafından verildi. Ogelman sağlıklı iletişim için mutlaka zengin bir sözcük dağarcığına sahip olmak gerektiğini ifade ederek "Günlük konuşmalarda ortalama 80 sözcükle konuşuluyor. 80 sözcükle sağlıklı bir iletişim kurulamaz. Çünkü 80 sözcükle kendinizi asla ifade edemezsiniz" dedi.
 
MİTSO, personel ve üye eğitimlerini sürdürüyor. MİTSO'da bu kez de Satış ve Pazarlama, İleri İletişim Teknikleri ve Çağdaş Pazarlamak Teknikleri konularında üç eğitim düzenlendi. MİTSO personeli ile bazı Oda üyelerinin katıldığı eğitimler, ABİGEM Eğitmeni Psikolog Besim Ogelman tarafından verildi. Ogelman iletişimde beden dilinin, ses tonunun ve konuşulan sözcük sayısının çok önemli olduğu ifade etti ve ayrıca konuşma dilinin de önemini vurguladı. 
 
ABİGEM Eğitmeni Psikolog Besim Ogelman "Eğer günlük konuşmanızda 80'den fazla kelime kullanamıyorsanız sağlıklı bir iletişim kuramazsınız. İyi bir iletişim için konuşma dilinizin mutlaka gelişmesi gerekir. Dilinizin gelişmesi ise konuşmalarınızda kullandığınız kelime sayısının artması ve zenginleşmesi ile mümkündür" dedi. İletişimde beden dilinin de önemini belirten Besim Ogelman "İyi bir iletişimde beden dili yüzde 60, ses tonu yüzde 30 ve konuşma sırasında seçtiğiniz sözcükler ise yüzde 10 önem taşır. Beden dili itici ve tehdit edici olmamalı, ses tonunuz duygusal olmalı ve konuşma sırasında seçtiğini sözcükler, yanlış anlaşılmaya yol açmayacak şeklide seçilmelidir" dedi.
 

Yorum