8. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği bir Moliere oyunuyla devam etti

Yarımada Gazetesi 26/05/2017 - 12:40:59 Bu haber 1169 kere okundu
8. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği bir Moliere oyunuyla devam etti

Nebi Uslu Tiyatro Şenliği’nin 3’ncü gününde ünlü Fransız Oyun Yazarı Moliere’nin ‘Hastalık Hastası’ adlı oyunu, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu tarafından sahneye konuldu. Oyun, ilgiyle izlendi.

23 Mayıs Salı akşamı Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından sahneye konulan Kaç Baba Kaç adlı oyun ile start alan, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından sahnelenen Zühtün’nün Dolapları adlı oyunla devam eden şenliğin üçüncü günüde ise Dr. Mete Ersoy Anadolu lisesinin oynadığı Hastalık Hastası adlı oyun beğeni topladı.

Özlem Beytor’un yönetmenliğini üstlendiği oyunda; Gizem Çaldır, Asena Yücel, Süleyman Dinç, Emine Derin, Mustafa Omag, Halitcan Şipal, Mustafa Yılmaz, Yaşar Cengiz, Burakcan Topluoğlu, Mehmet Sarı, Ali Osman Kaya ve Sezen Nur Koca’nın rol aldığı ‘Hastalık Hastası’ adlı oyun, izleyiciden tam not aldı.

Milas Belediyesi Toplantı ve Evlendirme Salonu’nda sahneye konulan oyun, Nebi Uslu Tiyatro Şenliği’nin üçüncü gününde izleyicisi ile buluşurken, oyun öncesi Jüri Üyesi Kenan Yıldırım, düzenlenen organizasyonda hiç kimsenin ödül yarışına sokulmadığına dikkat çekerek; “Bu organizasyon özellikle gençlerin medeni cesaretini yarıştıracağı bir formatta yapılmaktadır. Asıl amaç ödül için yarışmak değil. Gençlerimizin tiyatro sanatı ile tanışmaları, onunla kaynaşmaları, sevmeleri ve kendilerini sanatın önemli bir dalı olan tiyatro ile ifade etmeleridir. Bundan sonra da Nebi Uslu Tiyatro Şenliği bu formatta devam etmeli” dedi.

İki perde halinde oynanan oyunun sonunda Milas Belediye Başkanı Faik Karagöz, Okul Müdürü Ali Aktaş’ı tebrik ederek çiçek takdim etti.

Şenlik Özel Final Temel Lisesi tarafından bugün (26.05.2017 ) sahneye konulacak Garibiz adlı oyun ile sona erecek. Şenliğin ödül töreni ise 28 Mayıs Pazar akşamı saat 21.00’de yapılacak.

Bülten 

Yorum